Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacená nemocenská

Od: anonymm* odpovědí: 3 změna:

Chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti, že jste byli nemocný, pak jste nastoupili a za 14 dní opět onemocněli a měli znova neschopenku, jak se to platí... zaplatí mi to někdo?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

takyanonym
hodnocení

0x

Co se má oplatit? Jistě, že seto oplatí pokud se váš zdravotní stav zlepší bez ohledu na váš příjem. Pokud vám nic není, běžte pracovat a ne marodit, to se vám také oplatí.

anonymm*
hodnocení

bohužel praco vat jít nemůžu, jelikož jsem na rizikovém těhotenství...

iz*
hodnocení

0x

Jestli v předchozích nemocích nebyla vyčerpána celá podpůrčí doba, hradí se v případě další nemoci stejně jako v předchozí. Zaměstnavatel vyplácí náhradu mzdy za pracovní směny naplánované do 14. dne nemoci.

Od 15. dne nemoci pak OSSZ vyplácí nemocenské. Toto platí v případě, že jste stále zaměstnána.

Pokud mezi první a druhou DPN zaměstnání skončilo, nebude nárok na náhradu mzdy od zaměstnavatele. Na nemocenské jenom v případě, že začátek DPN byl do 7 kalendářních dnů po skončení zaměstnání.

------- Chcete-li konkrétnější odpověď, doplňte prosím informace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]