Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištnění - ukradené nářadí

Od: palenka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

nedávno nám vykradli stavební boudu a ukradli nářadí. Je správné, když pojišťovna při odškodnění zohledňuje stáří ukradeného nářadí a od pořizovací ceny odečítá amortizaci? Není to v rozporu s NOZ. Ukradené nářadí mi poskytovalo službu a já o teď budu muset nahradit novým. Pokud mi ale pojišťovna vyplatí např. 1/2 ceny, nebude to možné.

Děkuji za Vaše názory.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Netroufám si soudit, zda je to správné, ale je to logické. Přece i Vy sám jako řemeslník si účtujete "vercajkovný", tedy pronájem drobné mechanizace. Nebo si to neúčtujete jako zvláštní položku ve faktuře ale při naceňování nabídky s tím jistě počítáte. Ten vercajk si na sebe přece musí vydělat. Takže když Vám nářadí ukradnou v půlce životnosti, tak půlku již máte vydělanou v kapse a druhou půlku dá pojišťovna a máte na nové nářadí...

Kdy pojišťovna plní v nové ceně a kdy v časové s amortizací máte napsáno v pojistných podmínkách Vaší smlouvy s pojišťovnou. Názory zde jsou jen spekulace.

doplněno 03.06.14 18:07:

Milane, co jste napsal, nemusí být pravda. Opravdu záleží na podmínkách dané pojišťovny.

hodnocení

0x

Zrovna řeším podobné, pojištění nemovitosti a domácnost s vybavením..

Pokud si pojistíte na novou cenu, bude určitě pojistné dražší, ale zaplatí nové nářadí..

doplněno 03.06.14 18:49:

pckop, ano, máte pravdu, nemusí to být pravda, ale taky to může být pravda..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]