Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedávno nám vykradli stavební boudu a ukradli nářadí. Je správné, když pojišťovna při odškodnění zohledňuje stáří ukradeného nářadí a od pořizovací ceny odečítá amortizaci? Není to v rozporu s NOZ. Ukradené nářadí mi poskytovalo službu a já o teď budu muset nahradit novým. Pokud mi ale pojišťovna vyplatí např. 1/2 ceny, nebude to možné.
Děkuji za Vaše názory.
Netroufám si soudit, zda je to správné, ale je to logické. Přece i Vy sám jako řemeslník si účtujete "vercajkovný", tedy pronájem drobné mechanizace. Nebo si to neúčtujete jako zvláštní položku ve faktuře ale při naceňování nabídky s tím jistě počítáte. Ten vercajk si na sebe přece musí vydělat. Takže když Vám nářadí ukradnou v půlce životnosti, tak půlku již máte vydělanou v kapse a druhou půlku dá pojišťovna a máte na nové nářadí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.