Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer všem,
jsem čerstvou absolventkou střední ekonomické školy a ze známosti se mi možná podaří získat místo sekretářky v nově se rozvíjející strojírenské firmě. Hlavní požadavky byla znalost AJ a práce na pc, především mic. outlook, word...
Dnes jsem byla na "předpohovoru" kde se mě jednatel společnosti vyptával jaké jsou mé dosavadní zkušenosti, které jsou velmi chabé, protože v tomto odvětví jsem ještě neměla příležitost pracovat. Abych to zkrátila, našla by se zde nějaká sekretářka nebo asistentka, která by mi alespoň z lehka nastínila co bych měla čekat, na co se připravit, jaká je další pracovní náplň této pozice kromě vaření kávy a zvedání telefonů...
Budu moc vděčná za každou radu, ráda bych se na to trošku připravila ať tam nejsem pro smích a mohu tuto práci plnit na 100%.
Předem děkuji za každou radu.
-A
Dobrý večer.
Náplň práce SEKRETÁŘKY:
vyřizování administrativních úkonů
objednávání a evidence kancelářských i jiných potřeb
zajišťování agendy pro firemní akce
zodpovědnost za chod recepce
asistence při přípravě konferencí a seminářů
podpora obchodního oddělení
dohled nad dodržováním termínů
příprava a obstarávání podkladů či potřebných dokumentů
vedení diáře nadřízeného
péče o návštěvy
aktualizace dat
zodpovědnost za chod kanceláře
spolupráce s finančním a personálním oddělením
evidence firemní koresponcence
kopírování, tisk, vyřizování emailů
Jde o poměrně široké pole působnosti. , takže záleží na tom, v jaké firmě. Někde půjde o "děvče pro všechno"(má na starosti zázemí pro chod firmy), někde může mít na starosti péči a komunikaci o/se zákazníky, jinde může být spojeno s personalistikou nebo účetnictvím, ...
doplněno 03.06.14 15:17:
v první řadě si musíš uvědomit že jsi člověk. A chybovat je lidské. Proto si pamatuj že smát se ti bude jen hlupák. Normální člověk to přejde. A pokud chceš být šikovná tak za půl roku rok už v tom budeš plavat jako ryba ve vodě. Důležité je, že na sobě chceš pracovat. A to je dobře. Pokud nebudete mít jazykové kurzy...a budeš mít slušný plat...zkus si pilovat AJ a začít studovat nějaký druhý jazyk: španělštinu, ruštinu, arabštinu, čínštinu, němčinu...
Protože jestli budeš šikovná uvidíš jak to ve firmě chodí tak ti narostou křídla a za tři roky třeba budeš chtít dělat něco jiného...jazyk ti cestu ulehčí. A široké spektrum zkušeností které jako asistentka poznáš také. Důležité je z každé prohry vytěžit maximum pro své poučení a pilování.
Tak hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.