Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je práce sekretářky?

Od: annalol* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer všem,

jsem čerstvou absolventkou střední ekonomické školy a ze známosti se mi možná podaří získat místo sekretářky v nově se rozvíjející strojírenské firmě. Hlavní požadavky byla znalost AJ a práce na pc, především mic. outlook, word...

Dnes jsem byla na "předpohovoru" kde se mě jednatel společnosti vyptával jaké jsou mé dosavadní zkušenosti, které jsou velmi chabé, protože v tomto odvětví jsem ještě neměla příležitost pracovat. Abych to zkrátila, našla by se zde nějaká sekretářka nebo asistentka, která by mi alespoň z lehka nastínila co bych měla čekat, na co se připravit, jaká je další pracovní náplň této pozice kromě vaření kávy a zvedání telefonů...

Budu moc vděčná za každou radu, ráda bych se na to trošku připravila ať tam nejsem pro smích a mohu tuto práci plnit na 100%.

Předem děkuji za každou radu.

-A

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Řízení firmy za minimální mzdu.

doktpr365*
hodnocení

0x

Asi jak v které firmě,ale vaření kávy a zvedání telefonů si myslím je to poslední v dnešní době. To dělala sekretářka před třiceti lety v jiné době.

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý večer.

Náplň práce SEKRETÁŘKY:

vyřizování administrativních úkonů

objednávání a evidence kancelářských i jiných potřeb

zajišťování agendy pro firemní akce

zodpovědnost za chod recepce

asistence při přípravě konferencí a seminářů

podpora obchodního oddělení

dohled nad dodržováním termínů

příprava a obstarávání podkladů či potřebných dokumentů

vedení diáře nadřízeného

péče o návštěvy

aktualizace dat

zodpovědnost za chod kanceláře

spolupráce s finančním a personálním oddělením

evidence firemní koresponcence

kopírování, tisk, vyřizování emailů

iz*
hodnocení

0x

Jde o poměrně široké pole působnosti. , takže záleží na tom, v jaké firmě. Někde půjde o "děvče pro všechno"(má na starosti zázemí pro chod firmy), někde může mít na starosti péči a komunikaci o/se zákazníky, jinde může být spojeno s personalistikou nebo účetnictvím, ...

doplněno 03.06.14 15:17:

Článek o práci se/...

zlobrobecny
hodnocení

0x

v první řadě si musíš uvědomit že jsi člověk. A chybovat je lidské. Proto si pamatuj že smát se ti bude jen hlupák. Normální člověk to přejde. A pokud chceš být šikovná tak za půl roku rok už v tom budeš plavat jako ryba ve vodě. Důležité je, že na sobě chceš pracovat. A to je dobře. Pokud nebudete mít jazykové kurzy...a budeš mít slušný plat...zkus si pilovat AJ a začít studovat nějaký druhý jazyk: španělštinu, ruštinu, arabštinu, čínštinu, němčinu...

Protože jestli budeš šikovná uvidíš jak to ve firmě chodí tak ti narostou křídla a za tři roky třeba budeš chtít dělat něco jiného...jazyk ti cestu ulehčí. A široké spektrum zkušeností které jako asistentka poznáš také. Důležité je z každé prohry vytěžit maximum pro své poučení a pilování.

Tak hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]