Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se daní odkupné z životní pojistky?

Od: mladek* odpovědí: 2 změna:

Zrušil jsem si životní pojistku,kterou jsem měl od roku 2007.Pojištovna mě vyplatila 17432 Kč odbytného.Měsíčně jsem platil 500 kč a základ daně jsem si snižoval o tuto částku v letech 2007 - 2012.Jakým způsobem se částka zdaní a kolik mi asi z obytného zbyte?

Předem děkuji za vaše zkušenosti.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cuca*
hodnocení

0x

Pokud jste ji zrusil predcasne, budete v daň. Přiznání, tedy za rok 2014, muset ty danove ulevy zas pricist.

o to zvysite danovy základ. Pokud pojistka skončila v radnem termínu, nedanite nic.Ale osobni zkušenost bohužel nemám.Ale lepší se bude zeptat nekdy v březnu při podávání daň. Priznani ochotne úřednice na FÚ :)Pořád se něco mení

doplněno 20.05.14 22:41:

Nove živ. Pojištění jste již nezakladal?

jirkaz
hodnocení

0x

Odkupné se daní 15% srážkovou daní při jeho výplatě. Tzn., že částka 17.432 Kč je již po zdanění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]