Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci se zabít

Od: pokm odpovědí: 62 změna:

mám za sebou dost psychicky náročné období spojené s ukončením vš, kvůli psychickým potížím. docházím na psychologickou terapii. ke všemu jsem ted zjistila, že jsem možná těhotná (s přítelem jsme spali v té době jen 1x, s antikoncepcí jako vždy, ale nedostavila se mi ms, test byl negativní, ale dělala jsem ho ani ne po 2 týdnech, což je krátká doba, v úterý si udělám další, velmi se bojím). pokud jsem opravdu těhotná nemám jinou možnost, nechci jinou možnost, už teď žiji se silnými výčitkami a další bych už neunesla, připadám si špinavá, jako nějakýý hnusný prašivý tvor co je jen na obtíž.

62 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivik*
hodnocení

4x

Co blbnete?Ví o vašich problémech přítel,jak se k tomu staví,má vás rád?Co rodina?Nemyslete jak to skončit,ale jak začít novou etapu života.Menzes se nemusela dostavit právě ze stresu.Skoro na všechno v životě se dá najít řešení.Jsou mnohem horší věci!

doplněno 18.05.14 17:27:

Jestli jste v opravdové krizi,zavolejte linku bezpečí nebo nějakou pomoc,kde vám poradí líp než my tady.Prosím vás o to...

hodnocení

4x

možná je tvoje těhotenství příležitost, jak nebýt pouze "nějaký hnusný prašivý tvor, co je jen na obtíž" (tvoje slova) - tvůj život by dostal smysl, měla by ses o koho starat, měla bys koho milovat, a ten tvoreček by miloval tebe... nestojí to za úvahu? možná by jsi tím napravila všechno to, co si vyčítáš...

amadeus*
hodnocení

3x

Pokud mate pocit, ze neni co ztratit, tak zkuste nechat soucasny zivot uplne za sebou a zacnete nekde jinde - projdte vse, co mate a vyrazte treba nekam do Afriky.

No a jestli se opravdu chcete zabit, tak to zkuste udelat tak, aby to neskodilo ostatnim. Treba nekde v lese nebo tak. Nejlepe s podepsanym dopisem, ve kterem potvrdite, ze se jednalo o sebevrazdu. Je to vase svobodna volba a nikdo nema pravo vam v tom branit.

blabl

Amadeus- jste normální? Dáváte tady návod jak spáchat sebevraždu? Já vím, že jde pouze o poradnu, ale kdyby před vámi stál člověk u okna a vy mu řekl skočte a on skočil a zabil se, tak za to nesete vinu vy! Raději tady neraďte, protože ta vaše rada stojí za facku, ale pořádnou!

amadeus*

Dejte si čípeček, ať se trošku uklidníte. Zastávám názor, že každý člověk má právo rozhodnout o ukončení svého života, ač jsou důvody sebeirelevantnější. Pokud toho člověka z okna nevystrčím sám, pak žádnou právní ani morální vinu nenesu.

Když už někdo tu sebevraždu spáchat chce (což v 99% případů nejsou fňukalové z internetu, kterým jde jen o politování a pozornost), pak by to měl udělat tak, aby při tom ostatním lidem uškodil co nejméne = žádné poškození na majetku, snadné nalezení a odklizení (v jednom kuse) těla, zanechané potvrzení o sebevraždě. Teď je to teprv návod! Byť ne úplně specifický.

doplněno 20.05.14 00:30:

Pro dnešek už jste mě pobavil dost, nechte si něco i na příště. Když někdo napíše strohou větu "tímto potvrzuji, že jsem svůj život ukončil vlastním přičiněním, dobrovolně, bez nátlaku dalších osob. Podepsán... " je to také dopis na rozloučenou?

blabl

:D ten si dejte sám, nebudu se tady s vámi hádat, že byste žádnou vinu nenesl. Vím, že mám pravdu. Možná, kdyby tady dotyčná napsala ten dopis jak jste radil a udělala to na klidném místě tak by majitel těchto stránek sháněl na Vás kontakt a měl byste menší potahování s policii, ale to jen tak na zamyšlení ;) raději se příště zamyslete, než něco takového napíšete ať pak nemáte zbytečné problémy ;) vím o čem píšu.

milan23*
4blabl:Mluviti stříbro, mlčeti zlato?
blabl

což v 99% případů nejsou fňukalové z internetu, kterým jde jen o politování

Ne? jste si tím zcela jistý? :D a právě toto bývá u spoustu lidí marné volání o pomoc, kdy nikdo z přátel, ani z blízkého okolí netuší co se dané osobě právě honí hlavou a bere to na lehkou váhu... až poté, když člověk vidí, že mu nikdo nechce pomoci se rozhodne pro čin a pak si každý vyčítá, že včas nezasáhl.

zanechané potvrzení o sebevraždě

A promiňte, ale potvrzení o sebevraždě? V dnešní době se to nazývá dopis na rozloučenou prosím, abysme uvedli věc na pravou míru.

blabl

takový dopis by nikdo na rozloučenou nenapsal, jedině vy :D ale co vám tady budu vysvětlovat a to potvrzení..ještě by ho mohl nechat ověřit u notáře, aby potom vyšetřovatelé věděli že to psal fakt on, založit trestní spis, udělat ohledák, pitvu, zaplatit si pohřeb a sám se zahrabat, když už nechce otravovat ostatní :D :D :D :D :D

hodnocení

2x

Nedělej to, byla by tě škoda. Sebevraždy páchají zbabělci. Podívej se, kolik lidí zažívá neskutečné bolesti praměnící z nemoci nebo postižení, a stále má chuť žít a o svůj život bojuje. Ty bys svůj život kvůli dočasné nepřízni ukončila?

Nezdar na škole + těhotenství pro tebe znamenají důvod všechno zabalit?

Pokud existuje Bůh, dejme tomu že ano, jak by posuzoval tvůj krok? Ty sis život nedala, tudíž jaké právo ti dává ho vzít? Pokud existuje nějaké peklo a nebe, seš si jistá, že by ses svým činem dostala na to druhé místo?

milan23*
hodnocení

2x
Prosímtě výdrž to do zítřka, už má být slunečno, ještě dnes projdi internet,a hned zítra ráno vyraž pro vybrané štěně, pokud nemáš finance, navštiv nejbližšší útulek.Hned ráno! Zítra večer nám napiš jak jsi na tom.To ti na terapii neřekli: KUP SI PSA

no, milane, nevím, ale tohle mi připadá jako hodně zjednodušující řešení - pořiď si psa,v situaci, kdy sama neví, co si počít se sebou a s případným dítětem? chudák pes...

milan23*
Ano zjednodušující a zároveň nejjednodušší řešení. Ať to tazatelka zítra zkusí , hafana může hned v úterý nebo ve středu vrátit kdyby to nezabralo, ale to se nestane to dám ruku do ohně.
sebod*

Wamp Ti to napsala dobře. Ano, tvrdě jak je jejím zvykem, ale pravdivě. Nemáš jediný vážný problém. Jediný! Tak přestaň kňourat a vyhrožovat sebevraždou. Víš, taky by Tě zítra mohl osud (náhoda, Bůh, to je jedno jak to nazveme) potrestat a poslat Tě do těch Kladrub, jak tady kdosi psal. Já tam měla dceru po autonehodě (nebylo jí ještě dvacet). Tam teprve uvidíš, co obnáší slovo neštěstí, beznaděj, ztráta budoucnosti. Na druhou stranu tam uvidíš lidi, kteří to nevzdávají a bojují.

milan23*
No ta návštěva Kladrub (coby exkurze, nedejbože jiinak, to nikomu nepřeju) je dobrý nápad, neboť tam mají prima minigolf. <- cynismus
Za mě: nechci s tím být otravný , ale ať si koupí PSA ;)
pokm
hodnocení

jasně vždycky se najde někdo kdo je na tom ještě hůř, ale taky jsme každý jiný, to co jeden bere jako hloupost může druhý považovat za problém, soudit druhé a radit dovede každý...

sebod*

Ale Ty sis sem pro radu přišla. Tak co chceš slyšet? Ano, vem si několik prášků na spaní a pak si přetáhni přes hlavu igelitový pytel? Je to rychlá a čistá smrt.

pokm
hodnocení

nevím jestli jsem přišla vůbec pro radu, spíš už je člověk tak zoufalý, že neví co dělat..

milan23*
Máš dělat to že si zítra někam zajdeš pro psa.Moje situace taky není taková jak bych chtěl ale mám psa (dva)
pppd

Jdi se bodnout s takovými rady!

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, myslím, že se zabít nechcete. Alespoň, já kdybych se chtěl opravdu zabít, tak bych to nepsal na internet. A pokud ano, tak by to byl zoufalý výkřik a žádost o radu. To bude asi i Váš případ - nejde o to se zabít, ale někomu sdělit své pocity a očekávat reakce a rady. Reakce i rady zde dostanete a bude to zase lepší. A když k tomu přidáte pozitivní myšlení, přírodu a sluníčko, tak to v příštích dnech zase uvidíte vše jinak a lépe. Já bych radil s tím odchodem ještě počkat. Vy nejste ani zvědavá na budoucnost? Zdravím!

doplněno 18.05.14 18:09:

wamp - tvrdé, ale přesné!

doplněno 18.05.14 19:29:

pokm - je vidět, že si o tom chcete asi popovídat - a to je dobrý začátek. Chtělo by to pomoc odbornou a asi hodně brzo. Nějak nerozumím tomu, proč jste si dělala VŠ a našla si i přítele. Možná to bylo zbytečné.

Nezdá se Vám to také tak?

doplněno 18.05.14 20:57:

pokm - studovat a mít přítele je vcelku normální. Ale, proč jste studovala a začínala vztah, když jste troska? A troska jste nebo snad ne? Nebo z Vás tu trosku udělalo až to studium na VŠ a přítel? Asi ne. Ten výraz troska není urážka, ale konstatování Vašeho stavu. Jen doufám, že budete mít příležitost si za čas najít tuto otázku a sama se divit tomu, co jste zde napsala. Tím Vám chci opět naznačit, že ke konečnému řešení není ještě vhodná chvíle. A jen tak mimochodem, určité řešení je i babybox. No, já už Vás přenechám osudu. Přemlouvat někoho k životu, když už má jasno, nemá význam. A Vy to asi ani nechcete.

Tedy promiň mi mou neomalenost...Ale,jsi zdravá?Máš co jíst,kde bydlet?Vidíš?Slyšíš?Máš nohy a ruce?Co srdce,játra,ledviny,atd.,také dobré?Ještě bonus-jsi mladá ! Máš celý život před sebou a kvůli jednomu nezdaru se školou a kvůli tomu,že možná čekáš dítě se chceš zabít? Co by za to daly jiné ženy,které děti mít nemohou...Srovnej si laskavě všechny myšlenky řádně v hlavě a začni se chovat jako dospělá a nikoliv jako rozmazlený fracek,kterému se něco nepovede a pak dupe kolem sebe,bez urážky prosím *zed*

doplněno 18.05.14 19:43:

Bene:děkuji *hi* Tak to prostě vidím a život je zkrátka někdy dóóóst tvrdý *uf*

pokm
hodnocení

nechápu tu poznámku s přítelem a vš, to bych snad nemohla studovat a mít zároveň přítele?

milan23*
Já taky ne, myslím že studium na VŠ je právě o tom mít přítele a přátele.
Omluv mou domýšlivost ale Tvůj problém je reakce rodičů? Na co jsme tě kolik let drželi na škole, dávali ti peníze a ty si teď přijdeš bez diplomu a s (možná) dítětem.Je to tak?
PS: kup si psa
pokm
hodnocení

rodiče ví jen o škole, a je to jen moje "reakce", já jsem špatná, nevděčná

milan23*
No ale tak to jsi na té nejlepší cestě něčeho dosáhnout *palec*
Já mám třeba sklony všechny své problémy svádět na druhé. Taková míra sebeuvědomnění je obdivuhodná. Daň za to jsou výčitky a sebepranýřování.Co jsi studovala?
pokm
hodnocení

hmm, to si nemyslím, že jsem na nejlepší cestě, studovala jsem architekturu.

milan23*
No a bavilo tě to?Mě ne.
Kup si psa
pokm
hodnocení

s přítelem jsem už téměř 2 roky, a psychické problémy mi začali až při studiu

huio
hodnocení

0x

Těhotná nejste.

janplinto*
hodnocení

0x

Odložte sebevraždu o pár dnů a pokuste se navštívit rehabilitační ústav v Kladrubech. Tam se nepatrně rozšíří obzory (a zorničky).

stafik
hodnocení

0x
Další reakce jsou zbytečné. Za celou dobu autor neodepsal takže to má už nejspíš za sebou...
milan23*
4stafik: cinismus? :)
doplněno 18.05.14 18:51: y

hodnocení

0x

Menstruace se Vám mohla opozdit právě díky stresu, Psychika prostě dostává zabrat. Když už jste našla sílu k tomu, abyste s psychikou něco dělala, tak to nevzdávejte a pokračujte v terapii. Není třeba hned myslet na nejhorší. Je spousta lidí, kteří bojují...a drží se i přes nepřízeň osudu. Buďte jedna z nich. Žádné výčitky si nedělejte, zkuste vidět vždy na všem i něco pozitivního. Vím, že je to někdy hrozně těžké, ale zvládnout se to dá. Hledejte oporu v rodině, u přítele..V životě nejsou jen šťastná období. Jste mladá, nepropadejte panice a bojujte! Zase přijde příznivější období, věřte tomu.

doplněno 18.05.14 19:39:

I kdybyste těhotná byla, pak se přece nejedná jen o Vaši záležitost. Na sex jste byli dva. Mluvte o tom s partnerem, nikdy není pouze jedna možnost. To, co máte v hlavě usídlené za myšlenky je opravdu na odbornou pomoc...Nedělejte ukvapené závěry, těhotná nemusíte být a jen se zbytečně stresujete předem.

pokm
hodnocení

nechci se zabít dnes, musím počkat na ten test, protože kdybych to udělala teď vím že bych tím zkazila blízkým lidem život, pokud ovšem bude test pozitivní zkazila bych jim ho tak i tak(přítel studuje a kdybych byla těhotná musel by studium nechat a jít vydělávat, rodina by ho nepodporovala) a ještě bych s tou další vinou musela žít, to by nešlo, pak by už bylo jedno jak jim ten život zkazím...

wamp- ano mám výčitky i z tohoto, děkuji, bohužel pokud jste psychicky nemocná a prakticky úplně nepoužitelná a k ničemu jsou vám takové řeči na nic. bez urážky.

a co interupce? když už to dítě opravdu nechcete...

pokm
hodnocení

nemohla bych s tím žít..

no, nevím, ale... - když se zabijete jako těhotná, zabijete sebe i to dítě a uděláte nešťastnými všechny své blízké - není to ještě horší?

pokm
hodnocení

když to neudělám, udělám nešťastnými druhé i sebe, navíc bych to neunesla a udělala to třeba už s dítětem, což by bylo zase horší

proč horší? já v tom žádný rozdíl nevidím, jestli zabijete dítě menší nebo větší, je to jedno... já bych si sebevraždu nechala do rezervy jako to úplně nejposlednější řešení... třeba to půjde... a co přítel, ví o tom? jak se k tomu staví? je to i jeho dítě...

pokm
hodnocení

tak pokud bych se zabila po tom, tak bych asi dítě nezabíjela taky, jen by zůstalo na krku rodině+by měli asi starost že jsem mrtvá

Kde je vůle, tam je i řešení. Troufám si tvrdit na základě toho co uvádíš, že se nejedná o žádnou situaci, která by nešla řešit. Dítě, zanechání školy partnerem není žádná tragédie. Školu by mohl studovat dálkově, a nebo později. Pokud tě miluje, udělá to. Interupci nedoporučuji, vždy se to obrátí. V krajním případě lze zvážit adopci, ovšem ne sebevraždu!

Svým sobeckým rozhodnutím bys zarmoutila mnoho lidí.

pokm
hodnocení

Pro mě to situace je, je toho na mě hodně, z jedné z nejlepších univerzit a oborů u nás se dostat během pár měsíců k plenkám a šíleným výčitkám. S těmi zarmoucenými lidmi máte pravdu, to je důvod proč jsem se nezabila kvůli té škole, ale pokud se potvrdí to těhotenství tak už to prostě neunesu...

Uneseš, jen musíš chtít. Život každé osoby provází těžkosti, jen člověk musí být silný a postavit se jim. Myslím si, že to není nic, s čím by ses nepoprala. Pokud studuješ VŠ, tak si inteligentní, a tento churmný myšlenkový stav tě přejde. A pokud ne, tak si poruč a přestaň se zabývat takovýma blbostma.

fff
hodnocení

0x

život je těžký,.. chápu... nikdo to nemá jednoduchý až na pár vyjímek...Jistě už jste vyzkoušela vše...ale na všechno je potřeba čas, který problémy vidí z jiné strany... Pokud budete v očekávání...a nemůžete již za rodinou..zkuste kontaktovat různé organizace co pomáhají samotným maminkám...

Jistě jsou základam problému peníze...bez nich to nejde..láska bohužel nestačí...Někdo mít mimčo mít nemůže...pamatujte, že třeba druhou šanci nedostanete... Jistě se potřebujete opřít o svou rodinu..a cítit podporu a i jakoukoliv pomoc... Když nic jiného...tak si s někým pište nebo povídejte ...a svoji bolest ze sebe dostaňte... Moc Vám držím palce.P.

hop®
hodnocení

0x

Hele, jen krátce, také jsem měl podobné nálady, také jsem neměl vždy jednoduchý život. A v období, kdy jsem si připadal všem jen na obtíž jsem o podobné kravině, jako je sebevražda, fakt uvažoval. Tankrát mne zachránila moje fenka, která mne měla ráda, svůj úmysl jsem si rozmyslel především kvůli ní. A díky tomu, že jsem se na svůj život nevykašlal, pořád zjišťuji, že jsou lidé, které by mrzelo, kdybych tu nebyl. Kterým bych tím móóóc ublížil. A to nechci...

milan23*
4hop: Moje řeč, když propadáš beznaději, kup si psa.
pokm
hodnocení

já vím, ale to dítě, to je prostě něco na celý život, mám pocit že jestli se to potvrdí tak si snd rozpárám břicho, je to tak hrozné...

sebod*

pokm. Nebudeš první ani poslední, kdo se rozhodne (třeba) jít na potrat. I to je řešení. Ale zatím nic nevíš jistě, tak to zatím neřeš. Existuje krásné pořekadlo: "Nesundávej kalhoty, když brod je ještě daleko". Takhle nežij - v neustálem strachu, co bude, až... Nervuješ se kvůli věcem, které se třeba vůbec nestanou.

blabl

Je tu ještě jedna možnost, dát dítě po porodu do babyboxu. Na internetu naleznete kde jsou tyto zařízení umístěna. A ještě něco, zabíjet se nemá smysl. Jen kvůli takové příhodě? Jiné ženy nemůžou mít děti a vy ano a nechcete to dítě? Co by jiný za to dal. Sebevraždu určitě nepáchejte a raději si přečtěte nějakou zajímavou knížku, nebo zajděte někam na dobré jídlo, do kina atd. možností je hodně jak se zabavit a pak nebude čas přemýšlet nad sebevraždou. Myslete také na ostatní, až by vás někdo našel mrtvou tak vás taky musí někdo uklidit a myslíte si, že ti lidi co dělají tuto práci to mají jednoduché a těší se z této práce? NE! tak to prosím nedělejte, je na to nepěkný pohled a rodina a ostatní příbuzní pak zažívají nepěkné okamžiky plné stresu a smutku. To byste jim přece neudělala? Přeji Vám, abyste dospěla k lepšímu nápadu než byla sebevražda a třeba se začla zamýšlet jak daný problém vyřešit, ale sebevraždou nic nevyřešíte, akorát znepříjemníte život dalším lidem.

hodnocení

0x

my jsme pro tebe cizí lidé, ale shodujeme se v tom, že vzít si život je blbost... máš v okolí někoho, komu věříš a s kým by sis o tom mohla promluvit? tak to udělej, uvidíš, že ti budel líp... a třeba změníš názor...

dag*
hodnocení

0x

proboha! jestli nechceš žít je to na tobě,ale jestli si těhotná...uvažuj...za to to malé nemůže..a není nic hezčího než malé miminko...chápu že pro tak mladou holku je to velké sousto...nechtěla bych aby moje dcera přišla s tímto,ale určitě by ch ji nikdy nenechala na holičkách...a jen hyena svou dceru odkopne,ale i tak jsou různé sociální ústavy...jsem nesmírně ráda že mám krásnou holčičku...uvidíš,že budeš taky...jsou horší věci na světě..bojuj

lidus*
hodnocení

0x

Děvenko drahá vy vůbec netušíte co je to být zoufalá a mít obrovské problémy kterým musíte čelit. Spousta lidí nemá VŠ a jsou platní a spokojeni, spousta žen vystudovala s dítětem, spousta žen jsou samoživitelky... a tak bych mohla pokračovat. Kdyby jsme každá první problém řešili sebevraždou, bylo by málo hřbitovů a nezapomínejte na tu spoustu nešťastných lidí (rodičů) které tu necháte.

pokm
hodnocení

každého může trápit něco jiného, každý to prožívá jinak. nedá se srovnávat, protože nejsme všichni stejní. myslím, že nejhorší řeči jsou právě říkat někomu, kdo má nějaký problém, ať se podívá na ostatní, že jsou lidi, kteří jsou na tom mnohem hůř než on. Je to pravda, ale to tomu člověku moc nepomůže akorát ho to dostane ještě do větší deprese a přinese mu to nové výčitky. Pokud se to řekne v situaci, když dotyčný vyvádí, protože se mu zlomila rtěnka, pak to má svoje opodstatnění, ale myslím, že můj problém už trochu problém je a "mám právo" se i kvůli takové prkotině trápit. ...

Hovořila jste o svém problému hlavně se svým partnerem? Přece to není jen Váš problém! Myslíte si, že kdyby si přečetl tuto diskuzi, byl by šťastný s tím, jak chcete svůj problém řešit? Vy máte obavy a strach, to chápu, ale podívejte se na to i ze strany těch, které byste tady nechala...Myslíte, že si to Vaši nejbližší zaslouží, abyste sáhla po takovémto řešení? Máte pravdu, že každý prožívá své problémy jinak, ale určitě se dá vždycky najít jiné východisko a řešení. Podle mne se trápíte zbytečně a předčasně a řešíte problém, co by bylo, kdyby...Zkuste se tím tolik nestresovat a v klidu zvážit i jiné možnosti, než jen tu, ke které jste se upnula. Alespoň se o to snažte, než uděláte nějakou hloupost. Ti pozůstalí by s tím museli žít do konce svého života. To je Vám jedno? Vážně je máte tak málo ráda, jako sama sebe?

Já Vás chápu a domnívám se, že nutně a akutně potřebujete odbornou pomoc. Z pohledu zvenku není případné těhotenství nebo nedokončení školy až taková hrůza, takže problém není v těch "krizových" situacích, ale v tom jak je vidíte a vnímáte Vy, takže ve Vaší hlavě. Opravdu se obraťte aspoň na nějakou linku pomoci, tam by Vás vyslechli bez toho, aby do věcí vnášeli svůj (pro Vás nepodstatný a irelevantní) pohled, a nasměrují Vás někam, kde se Vám dostane pomoci skutečné, i kdyby to měla být jen antidepresiva. Zadejte si do vyhledávače Linka psychické pomoci, některou si vyberte a zavolejte tam. Možná se Vám z Vaší úzkosti uleví už jenom tím.

pokm
hodnocení

děkuji za vaši podporu

milan23*
Už máš psa?

pokm
hodnocení

psa nemám, to je to poslední co by mi teď ještě scházelo..

milan23*
*smich*
Dobrou noc, ať je zítra zas o něco líp

josefhudec
hodnocení

0x

je mi 45 let mám syna a snachu a tím i vnuka,a teď po tom co jsem si našel přítelkyni mám i dceru,která čeká dítě už nemůžu ukončit tento život,který jsem chtěl ukončit.jen kvůli tomu našemu systému,který na tebe posílá exekutory,vyšší daně a pod.jdu z dluhu do dluhu,půjčku platím půjčkou.důchod mít asi nebudu,protože jsem celý život dělal po stavbách,a kolikrát mi ani nezaplatili,vozej si prdel v bmv a nereagovali na telefon,kvůli tomu jsem neměl na zaplacení soc. a zdrav.poj.naštěstí jsem vždy měl na zaplacení daně,protože by mě jinak zavřely,ale tím že jsem byl ve strátě,jsem si zase musel půjčit.dnes mám dluh kolem milionu,tak se snažim někomu prodat ledviny,možná i srdce...

culdabulda1*
hodnocení

0x

A jak to dopadlo? - už je mimčo na světě, nebo to byl planý poplach? . Doufám, že pohřeb se nekonal ! a to nejhorší máte za sebou..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]