Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chci se zeptat jak mám postupovat s daňovým přiznáním a následné platby daně s nemovitosti?Byt jsme koupili letos na úvěr ze stavebka,vklad do katastru byl 5.3.2014 a právně to nabylo 3.2.2014,zajímá mě zda budu platit už letos daň z nemovitosti nebo až další rok?Případně předpokládám,že daňové přiznání mám podat určitě na finanční uřad?Děkuji za reakce.
Dobrý den, pokud se nepletu, tak finanční úřad posuzuje při platbě daně z nemovitosti vždy stav k 1.1. Takže letos by měl platit daň prodávající a vy podáte daňové přiznání až příští rok. Snad se něco poslední dobou nezměnilo a říkám pravdu
Ok,takže letos nic dělat nemusím?Ani hlásit že jsem koupil byt nebo něco podobného?Jinak děkuji za reakci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.