Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Indie rock/Indie rockové kapely

Od: percy* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, jako žánr se mi líbí indie rock a hledám nějaké dobré kapely právě tohoto žánru... :)

Nemusí být ani známé... :)

A ještě, nevíte o nějakém festivalu tohoto žánru (nebo kde je aspoň takových skupin hodně)?

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

echo*
hodnocení

0x

cs.wikipedia.org/... seznam kapel

tercii*
hodnocení

0x

Indie rocková je například skupina Bastille. Mají docela fajn písničky, i když, nemusí se líbit každému. Ale já je žeru *smich*

dee*
hodnocení

0x

Ahoj, takových kapel je neskutečně moc, musíš si jen najít čas na to, je hledat a přijít jim na chuť, protože to většinou nejsou podbízivky na první poslech. Nevím, jak moc se v tom orientuješ, ale mezi nejznámější patří např. Arctic Monkeys, Foals, Kings Of Leon, Kasabian, The Kooks, The Vaccines, Bastille, The Arcade Fire, The Black Keys, Lana Del Rey, Lykke Li, Foster The People, Two Door Cinema Club, The 1975, Franz Ferdinand, Bombay Bicycle Club, Cage The Elephant, Radiohead, The White Stripes, The Libertines, Miles Kane, Babyshambles,.. ale já v poslední době spíš radši poslouchám ty neznámější, které mají všude minimální počet shlédnutí, ale proto se taky nikdy neohrají :D třeba Peace, French Films, Beach Fossils, DIIV, Sky Ferreira, Ex Norwegian, Starfucker, Work Drugs, Kodaline, Crystal Fighters, Swim Deep... je toho vážně strašně moc :D nejlepší je, otevřít si nějaký online přehrávač, třeba Soundcloud nebo speciálně Indie Shuffle a když si zadáš styl Indie/Alternative, tak ti tam vyjede spousta parádních písniček :) jinak v zahraničí je spousta festivalů, na které jede většina z nich, nejblíž třeba v Polsku nebo Maďarsku, ale třeba Anglie je Anglie no :D jinak náš Rock for People taky vždycky přivezl dost těchhle jmen, minulý rok třeba Foals (to jsem skoro brečela, že jsem nemohla jet :D), ale tenhle rok je to zatím bída, jediní z tohohle žánru, co stojí za to, jsou The Naked And Famous nebo Tom Odell...ale na Colours of Ostrava budou Bastille, The National, MGMT, proto zvažuju, že pojedu tam :) snad ti to aspoň trochu pomohlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]