Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvolněná dáseň

Od: zub1 odpovědí: 4 změna:

Zdravím, mám problém s dásní. Konkrétně u sedmičky vlevo dole. Dáseň je poměrně uvolněná a netěsní zub. A protože se ve všem musím vrtat, tak jsem vzala mezizubní kartáček, který jsem ohla do takového účka a vjela s ním do mezery. Vytáhla jsem zbytky jídla, které už tam asi delší dobu byly. Po vyčištění mezery jsem ještě vzala ústní vodu Paradontax, která je určena na léčbu krvácejících a oteklých dásní a celkově trochu umrtvuje bolavé dásně. Nemáte někdo podobnou zkušenost s uvolněnou dásní? Už jednou jsem s podobným problémem u zubaře byla, ale tehdy se jednalo o nateklou dáseň a na to mi právě doporučil ten Paradontax. Zub má trochu nažloutlou barvu a nijak nebolí-(zatím). Ale to už měl i při preventivní prohlídce a zubař mi na to nic neřekl. Nechci radu typu, že si mám zajít raději na kontrolu. Na tu půjdu, když bude dáseň i po 3 dnech uvolněná, ale zajímalo by mě, jestli jste někdo tento problém měl? A pokud ano, jak probíhala léčbe a čím? Děkuji za případné odpovědi a přeji hezký zbytek večera.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

přečtěte si články o parodontóze, hodně se dozvíte, popř. vyměňte zubaře, když vám na to nic neřekl; vím, o čem mluvím - mnohdy to končí zubními náhradami - neléčené (někdy i pozdě léčené)

hodnocení

0x
Základem je pořádná ústní hygiena. Správně a nejméně 2x denně čistit zuby kartáčkem (můj zubař doporučuje curaprox), používat mezizubní kartáčky a nit. Je třeba ze zubů odstraňovat zubní plak (o zbytcích jídla ani nemluvím), protože v tom se potom přemnožují bakterie, které způsobují zubní kazy a záněty dásní, které pak ustupují, odhalují zubní krčky, které už nejsou chráněné sklovinou a tak bakterie postupují dál a konečná fáze je ztráta zubu.
Doporučuji také pravidelně navštěvovat dentální hygienu. Jeden by nevěřil, co dokáží "vyšťourat"

cuca*
hodnocení

0x

Souhlasim s obema kolegy.

Mezizubni kartacky...

Mam problemy s dasnemi. Pokud jste mela uvolněnou dasen, znamena to, ze ji něco drazdilo. Budto plak, nebo to umi i zubní kámen.

Pri problemech s dasnemi je spousta přípravků.

Ted pouzivam corsodyl gel, ovsem pri častém používání umi barvit zuby.

doplněno 14.05.14 20:21:

Spis to bude mit podobne účinky. Ale jde o to, aby plak a kamen nedělal zánět dásní. To je základ a pokud mate dedicne předpoklady k parodontóze, tak si tu hygienu clovek musi hlidat o to více.

zub1
hodnocení

ten corsodyl je právě teď přejmenovaný myslím na ten paradontax

a dnes už je dáseň lepší a už ani nebolí, tak snad ani večer nezačne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nateklá dáseň

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]