Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes sem hledal papíry ohledně zájezdu ale našel sem zdravotní zprávu od táty.. Dost mě to vyděsilo. Prosím, můžete mi UPŘÍMĚ říci, co znamenají následující věty?
Ve dvou rozpadajících se částech byl zastižen tubulovilozní adenom sliznice tlustého střeva s high-grade dysplatistickými změnami výstelky krypt, který již fokálně přechází ve středně diferencovaný invazivní tubulární adenokarcinom. Invaze je patrná minimálně do submukózy, ale dosahuje ke spodině a tak k její skutečné hloubce se nelze vyjádřit. Přesvědčivá angioinvaze nezastižena.
Buďte prosím upřímní, děkuji
Bohužel ano, je to tak, jde o- lidově- rakovinu, tedy o zhoubný nádor. Věta : " Přesvědčivá angioinvaze nezastižena", v podstatě znamená, že je šance, že zatím nádor neprorůstá do krevních cév a tedy nevytváří metastázy, tedy druhotná ložiska, např. v plicích a podobně. Snad je to dost srozumitelné.
Jinak, souhalsím s ringem, lézt do cizí dokumentace není úplně ideální. Už jen proto, že se člověk dozví věci, které ho potom bolí. Mluvím z vlastní zkušenosti, protože kdysi jsem přesně to samé udělala, našla jsem tátovu diagnózu, jednalo se o jiné, ale velmi závažné onemocnění, mě to úplně vyrazilo dech, a musela jsem se s tím poprat sama v sobě, protože jsem mu samozřejmě nemohla říct, že jsem se mu tam hrabala, a on o tom nemluvil, protože o tom prostě mluvit nechtěl...Bolelo mě to pokaždé, když jsem ho viděla...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.