Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skolioza a korzet - jak ji podpořit?

Od: kamaradka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den... Moje kamarádka asi před týdnem zjistila že má skoliozu a bude mít korzet... Je z toho velmi špatná... Nemáte nějaké rady jak jí uklidnit? Předem děkuji za odpoved...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina*
hodnocení

0x

na této stráce si můžeš přečíst co skolioza je mujweb.atlas.cz/... nejvíc bude potřebovat podporu a kamarádku které se bude moci svěřit se kterou si bude moc povídat a které nebude vadit její omezení.

hancamamca
hodnocení

0x

Také mi zjistili skoliozu, ale až v 15letech. Korzet jsem nosila asi 10 měsíců, to jsem byla v prváku na škole. Nosí se celý den i na noc. Ani jednou se mi nestalo, že by se mi spolužáci nebo známí kvůli tomu třeba posmívali. To vůbec ne! Časem jsem si na korzet zvykla, takže když jsem ho "shodila" třeba jen na chvilku, připadala jsem si jako ochablá. Perfektně drží záda a svaly a protože jsem i současně cvičila a posilovala záda, tak jsem zhubla, tak že mi byl korzet volný. O něco se to zlepšilo, ale i tak mám páteř prohlou na stranu, ale nikdy si toho nikdo nevšiml. Nepředstavuje to žádné omezení. Mám jedno dítě a ani při porodu jsem netrpěla křížovými bolestmi, jak někteří strašili. Hodně zdaru! Jsou horší věci :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]