Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, jde nějak zakázat či zablokovat,aby na mě něco rodiče napsali nebo udělali? Myslím tím,přepsání vozidla,motorky,majetku či aby na mě udělali půjčky bez mé přítomnosti a mého vědomí či souhlasu? Další otázka, matka na mě přepsala auto,a když jsme se stěhovali,došla mi po týdnu obálka, že mám uhradit pokutu za překročenou rychlost,já ale nemám doposud řidičský průkaz.Je mi 20 let a chtěl bych Vás poprosit o rady do života.,děkuji všem.
Není možné jen tak na někoho přepsat auto. Musela jsi podepsat kupní smlouvu a plnou moc nebo jsi musela fyzicky přepis dokončit. Máš od auta velký TP? Kdo je tam napsaný?
Neexistuje že na tebe nekdo něco napíše bez Tvého souhlasu. Když se to stane třeba tak, že ti ukradne občanku, jedná se o podvod.
právě že bez mého podpisu to musela nějak udělat. Protože nic jsem nepodepisoval,žádný smlouvy a ani dary nebo přepisy..Dozvěděl jsem to až v ten den,kdy mi došla pokuta,že je na mě napsané auto.
Nic není nemožné, mohla to ukecat na rodinného příslušníka, napsat plnou moc. Až na výjímky ze zákona není kupní smlouva (jak se někteří domnívají) povinná písemně! Ostatně se dá též napsat, že? To si s matkou vyříkejte, jaký k tomu měla důvod, že by exekuce? Kdo vám obálku poslal tak mu sdělte, že s vozidlem nejezdíte, nevlastníte ho, nemáte ŘP a předpokládám ani TP s ORV, ZK (kdo hradí pojistku, bacha na to!), kde jste v tu do byl. Zajděte na OdbDSA a tam si o tom popovídejte.
Zdravím,
auto na vás matka přepsat mohla i bez vašeho vědomí, protože k přepisu na někoho stačí od dotyčného plná moc, která se ovšem neověřuje.
Co se týká pokuty - prostě obálku předejte matce a ať se stará ona. Nepředpokládm, že by to neřešila a nechala vás spadnout do průšvihu. Pokud byste ale viděl, že na vyřešení kašle, můžete zcela jednoduše jít na odbor dopravy a tam auto odhlásit ze svého jména na matku. Vy budete nadále už mimo hru a matka se v tom vykoupe sama (zaplatí nejen další přepis, ale i evidenční prohlídku a taky případně i ekodaň (0 - 10.000Kč). Takže je v zájmu matky, aby si pokutu vyřešila.
Bez tvého vědomí jde o podvod.
Taky toho můžeš využít a to auto prodat, to by asi koukali
V každém případě ti rodiče nezávidim. Na tvém místě bych jim jasně řekl, ať tohle všechno dají do pořádku a už to nikdy nedělají. Při opakování bych to oznámil policii - je to tvrdé, ale na místě.
Složenku za překročenou rychlost předej rodičům. Pokud nezaplatí a nechají ti to na krku, tak to auto prodej, peníze za pokutu si nech a zbytek dej rodičům.
Rodiče,nerodiče,pokuď jste nic nepodepsal,nesouhlasíte s tím,aby vás do budoucna ,,zadlužili až na půdu,,!,tak šup na policii a vše tam nahlásit,bohužel,ale musíte se bránit,už jste dospělý a máte svůj rozum.Držím palce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.