Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zablokovaný účet exekutorem

Od: pajinka* odpovědí: 5 změna:

Chci se zeptat může mi exekutor zablokovat můj účet v bance když mám podaný návrh na insolvenci.Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

ano, může jej zablokovat. Nesmí však peníze převést na svůj účet.

koudy*
hodnocení

0x

Jestli je návrh teprve podaný a ještě neschválený od soudu,tak může. Jestliže už máte od soudu vyrozumění že insolvence je schválena,tak už exekutor účet zablokovat nemůže.

pawelrobertrak
hodnocení

0x

Ano, tak to jest. Jedine kdyz to potvrzeno soudem, povolil vasi insolvenci tak pak blokovat nemuze. Ve vsech ostatnich pripadech muze blokovat kdykoli a cokoli a to i na celou castku na ucte i kdyz je treba dluh mnohemnasobne mensi nez cela castka na ucte. Rozdil si z toho nestrhne, ale pocka az vy zaplatite dluh a potem mozna za nekolik mesicu ucet zase odblokuje. Zase ale specificke pouze pro CR. Kdekoli jinde na svete to tak neni. Pawel Robert Rak

davidduris
hodnocení

0x

mam zaplacenou exekuci ale banka mi stale ucet neodblokovala co mam delat

sebod*

písemně vyzvěte exekutora k tomu, aby dal bance pokyn k odblokování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]