Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpomalení metabolismu

Od: fgul odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

ráad bych se zeptal na rady a typy na zpomalení metabolismu. Je mi 28 a očividně mám stále rychlý metabolismus, protože zaboha nemohu přibrat. Už mě nebaví vypadat jak kostlivec, a když cvičím tak si nevybuduju žádný svaly nic. Naopak, ještě ztratím, to co jsem měl. Předem děkuji za rady. Mějte se.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To není zrychlený metabolizmus, ale nefunkční zažívání. Některé běžně dostupné potraviny mají tu špatnou vlastnost, že doslova zablokují trávení, takže můžete jíst jako protržený, ale tělo si z jídla nedokáže vzít potřebné živiny a člověk potom defakto trpí podvýživou. Stává se to hlavně při překyselení, typicky potravinami s vysokým obsahem cukru - pití i jídlo. Podobně se chovají i potraviny plné konzervantů, koření, barviv, stabilizátorů. Ideálně nejíst jídlo z mikrovlnky. Chce to změnit stravovací návyky a pravděpodobně to potom bude v pohodě.

magdalen*
hodnocení

0x

Měla jsem stejný problém, už od dětsví jsem byla velmi hubená, a zůstalo mi to aždo 60. V 18 jsem měla 48 kg při výšce 168. Nepomohlo ani těhotenství, po 1. porodu do měsíce zpět na 48, po 2. běhěm kterého jsem měla zdravotní problémy, váha spadla na 42. To mně bylo 27 let, lékaři nevěděli, co se mnou. Trvalo 4 roky, než jsem se dostala na 48kg. A na těch jsem vydržela do nějakých 50ti s tím, že kolísaly 48-51kg. S odpuštěním žrala jsem všechno, maso, sladký, ovoce, ryby, luštěniny, brambůrky, knedlíky, zahuštěný omáčky, litry polívek, 6 chlebíčků ke svačině, 8 rakviček po obědě a nic. Když jsem čekala u holiče, spořádala jsem 2 velký čokolády s lískovými ořechy a pamatuju se dodnes lačné pohledy ostatních čekajících. Až po tý šedesátce jsem dospěla k váze 64 při výšce 165. Vadí mi při ohýbání břicho a vzpomínám na doby, kdy jsem se styděla za svou váhu. A na závěr, hubení lidé vypadají určitě líp, než ti při těle. Zaměřte se na to, uvidíte a budete se svou postavou spokojený.

tiffany*
hodnocení

0x

Zřejmě by nebylo marné si nechat vyšetřit štítnou žlázu, takže k lékaři, nejdříve praktickému a ten by mohl doporučit k internistovi. Předpokládám, že ve Vašem věku ještě k internistovi nechodíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]