Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký studentský účet

Od: janek* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, je mi 19 a za týden mě čeká maturita, ale to teď stranou.

Už nějako dobu chodím na brigádu ( po maturitě další bude :) ) a mnohem snažší si je peníze posílat na účet ( aspoň to nepoutrácím za blbosti typu kafíčko z automatu ).

A proto se ptám : jaký je ve skutečnosti ( Jestli se dá věřit těm kecům že je vše zdarma ) nejlepší studentský účet?

Jakože moje představa - naprosto za nic neplatit peníze, žádný kontokorent a nejlépe bezkontaktní karta.

A co jsem si tak prohlížel - tak co takové GE?

A popř. co bych měl říct té babě na pobočce - nebo co se dívám, tak tam pojmy typu : Internet banka,mobil banka,Spořící účet, Terminovaný vklad apod.

Mě stačí aby mě tam 3x za měsíc došli peníze, se kterýma si můžu co chci a vše mě bude stát 0kč :) A nějaký dárek by potěšil :D

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

V dnesni dobe konkuruje studentskym uctum nabidka bezplatnych uctu. takze klidne muzete jit do mBank, Fio, equa,...

Pro Vas asi bude dulezity parametr, kolik lze mit bezplatnych vyberu z bankomatu (ciziho ci vlastniho) zdarma. Nektere bankz maji totiz bezplatnost/vybery zdarma podminene obratem na karte/na uctu. Z meho pohledu je dobra Equa.

stirecek*
hodnocení

0x
Určitě fio. Běžný účet a vše kolem něho je zdarma. Equa bank stojí stovku měsíčně, zdarma je jen v případě, ze na účet přijde v měsíci deset tisíc.

hodnocení

0x

Kašli na studentský, kde musíš dokládat že seš opravdu student a pak, až student nebudeš, budeš mít akorát starosti...

Já mám přes rok účet u mBank a nezaplatil jsem jim ani korunu :) právě naopak, zrovna měli akci, že novým klientům dali na účet 500 Kč, občas jsou akce, že při platbě nad 50 Kč kartou dostaneš zpět 5 Kč a další... takže já na tom ještě pěkně vydělal :)

Nějakých pár korun se platí akorát za výběr z bankomatu.

Souhlas . . . jestli máš někoho kdo už Mbank má vezmi ho sebou ať tě doporučí. Nebo stačí když při sepisování smlouvy zdůrazníš že jdeš na jeho doporučení a dostanete pětikilo oba. Kromě nevýhodných kursových tabulek pro platby kartou v zahraničí nemá M.B prakticky žádnou chybu. Teda výběry z bankomatu máš zdarma až když je na kontě obrat 4000 měsíčně jinak se výběr platí ale to máš z té bonusové pětistovky předplacené na roky dopředu :)

myse*
hodnocení

0x

syn má ČSOB - v pohodě. ale musíš dokládat potvrzení o studiu, pokud nedodáš, přejdeš na normální účet s poplatky...

Obecné info - řekněte té babě nebo tomu dědkovi na pobočce co chcete a budete opravdu využívat. Kartu samozřejmě ano, internetové bankovnictví ano, telefonní není potřeba, ale každého volba, spořící účet - budete spořit?, terminovaný vklad - se vyplatí u větší částky peněz (nad 100tis) máte? podle mne je to zbytečnost - lepší je ten spořící, peníze jsou ihned k dispozici. Ale co bych já udělala - zakázala bance abych mohla jít tzv. "do mínusu" jsou tam dost přísné poplatky při nesplnění podmínek, člověk by se měl naučit žít s tím co má...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]