Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
delší dobu mě trápí několik obtíží a nevím na koho se obrátit. Nevím jestli se jedná o nějakou komplexní věc nebo o více různých. Prvně bych chtěl zmínit nadměrné pocení - Kdykoli vyjdu ven například do krámu nebo jen tak se projít, začnou se mi dělat pod paží mokré kruhy. Je to velice nepříjmené a trápí mě to. Toto se stává i když jdu na známé místo, kde to znám, nebo když komunikuji přes telefon, když jednám s kýmkoli - ať už známým nebo neznámým člověkem. Nevím jestli se jedná o nějaký psychický blok nebo jen o stres. Stává se mi to i když jsem v klidu doma a jen si čtu knihu nebo koukám na televizi atp.
Další problém který s tímto může souviset (nevím, ale myslím si to) je nechuť k sexu. Před takovýma třema lety bylo vše v pohodě. s přítelkyní jsme si sex užívali často a bez problému. V této chvíli je to spíš takové, že hledám výmluvy. Nemám na sex chuť a když mě přítelkyně jednou dlouze přemlouvala a podařilo se jí to, tak jsem měl problémy s vyvrcholením - za boha jsem nedosáhl orgasmu. Po druhé když mě přemluvila před takovým půl rokem, tak jsem měl problém s erekcí.
Nevím jestli tyto dva problémy jsou způsobeny psychikou (nějaký psych. blok) nebo se jedná o dva různé problémy. Poraďte na koho se obrátit?
Dobrý den.Ano,jedná se o stres a to v obou případech.Volila bych prvně psychologa a pokud by nepomohl,tak psychiatra.Nebojte,bude to dobré Zřejmě budete asi velmi pracovně vytížen,nebo tak podobně...Stres je prevít,začněte více myslet na své zdraví,než na práci a na starosti.Hodně štěstí!
Není zač,rádo se stalo Dvanáctky každý den je na organismus poměrně záhul,i když Vám se to jak říkáte nezdá...Ovšem,jak vidíte,Vašemu organismu se to nelíbí,je třeba omezit počet hodin a začít se věnovat aktivnímu odpočinku,nejlepší v otázce stresu je pohyb-jízda na kole,na bruslích,plavání,procházky,jóga,zahrádka,fotografování,malování...Pomáhá to,věřte tomu
A nejste na světě pouze pro peníze,i když jsou potřebné...
Pomalu,ale jistě spějete do fáze "syndromu vyhoření," a to už je jářku tvrdší oříšek!Nezahrávejte si s tím,tyto potíže někdy trvají i několik let...Každý psycholog je na tento typ stresu zaměřen a vyškolen.
děkuji za pozitivní odpověď. Trefila jste se uplně přesně. Pracuji 12h denně 6 dní v týdnu. Avšak nemyslím si, že by moje práce byla nějak zvlášť stresující. Psychologa zvolím primárně - myslím si, že to bude skutečně něco v hlavě - ať už se jedná o stres nebo cokoli jiného
doplněno 11.05.14 18:27:Spíš jsem se chtěl zeptat, jakého psychologa vyhledávat - co jsem se dočetl na netu, tak každý psycholog se zaměřuje na něco jiného. Vlastně ani nevím kam bych tyto problémy zařadil.
Mám pocit, že to bude spíš psychický problém. Budu se řídit tím, co napsala "wamp". Vyměnili jsme si pár zpráv vnitřní poštou a to co popisuje, do detailů na mě přesně sedí, tak jako kdybych tyto stavy právě prožíval.
Já vidím problém především v těch dvanáctohodinových směnách 6 dnů v týdnu. Jestli jste zaměstnán, porušuje zaměstnavatel zákoník práce. Dlouhodobý nedostatek odpočinku vede vedle zdravotních a psychických problémů i k zvýšené pracovní (i nepracovní) úrazovosti.
Takže já bych začala změnou zaměstnání, nebo - pokud podnikáte - úpravou pracovního režimu. Během relativně krátké doby by se mělo dostavit zlepšení.
Pokud by se situace nelepšila, byl by na řadě praktický lékař, který by Vás měl vyslat na odborná vyšetření, a psycholog.
Ale opravdu nepodceňujte pracovní přetížení, tam začněte!
Důvodem bude vyčerpání organizmu způsobené nevhodnou stravou/životosprávou. Není zde dostatek informací, můžu tedy spíše jen hádat. Spíte dostatečně a pravidelně? Co denně obvykle jíte a pijete? Jakou máte postavu - netrpíte nadváhou? Jak je to s kvalitou vlasů, nemáte i třeba kožní problémy?
Nadměrné pocení může mít více příčin. Ve spojení s ostatním bych řekl, že si nějakým způsobem blokujete ledviny. Může to být extrémním překyselením z nadbytku cukru a jiných podobně se chovajících chemikálií - konzervanty, barviva, drogy, léky. Problémy s erekcí, nechuť k čemukoliv - špatná kvalita krve. Bez potřebných informací opět mohu jen hádat, ale doporučil bych se zaměřit na dodání železa do organizmu, v přirozené formě samozřejmě. Omezit mléko a mléčné výrobky, které železo ničí. Když se zlepší kvalita krve, problémy většinou samy zmizí včetně stresu a nechuti.
Celkově mají lidé tendenci podceňovat důležitost toho, co konzumují. Přístup "udělám ze sebe odpadkový koš, tělo si už z toho něco vybere" je naprosto špatný a bývá příčinou většiny zdravotních problémů.
Stravu mám špatnou - nejím ovoce. Přes den jím většinou maso, stravuji se v restauracích. Přes den piju převážně sycenou vodu. postava: 78kg, sportovní postava, výška 180cm. Drogy a léky neberu. Před nedávnem jsem přestal kouřit - byl jsem silný kuřák 1,5 krabičky červených marlborek za den. Alkohol nepiji už prakticky vůbec. Mléčné výrobky moc nejím, ale cukr ten si dám - jsem často vyčerpaný tak musím nějak ten den přežít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.