Nejste přihlášen/a.
Čau chtěl bych se zeptat jak se léčí afty, protože jeden mám a nemůžu skoro ani polikat.
Mně na hojení nepomohlo nikdy nic, taky mívám obří afty v krku Alespoň na umrtvení pomáhá vykloktat frťanem alkoholu - možno i polknout
nebo možnost bez alkoholu, co taky pomáhá, je koupit si v lékárně nějaký gel na znecitlivění dásní - pomáhá miminům při prořezávání zubů :D - ale pomáhá, já ho zdědila po miminu kamarádky
Ovšem obojí odstraní pouze bolest.
mi jsme používali takouvou fialovou vodičku hodně to barvilo, ale pomáhalo to, říkali jsme tomu fialka bohužel si nemohu vzpomenout a název.
Sice nevim, jestli vim presne, ale z popisu jsem to pochopila stejne ja mam jeste dobre zkusenosti s Wobenzymem - posiluje imunitni system.
Na afty je toho hodně.. :/ třeba taková fialová vodička.. prodává se v lékárně.. :D ale to se používalo když sem byla malá..nevím.. ted spíš zkus nějkaý gely co nejsou tak hořký..v lékárně toho bude dost
Afty signalizují sníženou imunitu. Ta z velké části sídlí ve střevě. Upravit stravu tak, aby v ní nebylo tolik cukru, bílé mouky, mléka a průmyslově vyrobených potravin se stabilizátory a konzervanty /většina uzenin, chipsy, paštiky, taveňáky, plísňáky, živočišné tuky, smažená jídla, sladké limonády, laciné čokoládky a sladké tyčinky, trvanlivé majonézové saláty, ... Takové potraviny způsobí nerovnováhu střevní mikrobioty, přemnožují se např. kvasinky a pak střevní stěna nezužitkuje, co má a propustí, co nemá. Místo toho nevhodného jíst více zeleniny, cereálií, celoznný chleba místo rohlíků, ořechy, ryby, brokolici, hokkaido, ovoce a zařadit často kyselé zelí /bez tepelné úpravy/, zelenou petržel, listové saláty, kedlubny, hodně česneku a cibule, citron, banán, ananas, meloun...
Noste v puse za zubama kousíček česneku, asi jak čočka a obměňujte ho. Mezitím kloktejte šalvějí, propolisovou ústní vodou /pokud nejste alergický na včelí produkty/, stříkejte Stopanginem nebo něčím jodovým ve spreji do krku z lékárny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.