Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Afty - jak se léčí?

Od: marekluks* odpovědí: 15 změna:

Čau chtěl bych se zeptat jak se léčí afty, protože jeden mám a nemůžu skoro ani polikat.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

0x

Nejrychleji by měl zabrat B-komplex forte. Ale vrátí se, pokud na to trpíte. Já se toho před pár lety zbavila vitaminy Multitabs herboral, ale možná je přestali dělat, už jsem je nikde neviděla. Hlavně vitaminy B řady a zkusit nějaké bylinky

moxa*
hodnocení

0x

Mně na hojení nepomohlo nikdy nic, taky mívám obří afty v krku :( Alespoň na umrtvení pomáhá vykloktat frťanem alkoholu - možno i polknout :) nebo možnost bez alkoholu, co taky pomáhá, je koupit si v lékárně nějaký gel na znecitlivění dásní - pomáhá miminům při prořezávání zubů :D - ale pomáhá, já ho zdědila po miminu kamarádky :) Ovšem obojí odstraní pouze bolest.

A co se zeptat v lékárně? Je tolik nových přípravků, že jeden nemá přehled. Lékarnice poradí ;)

miljan*
hodnocení

0x

hodnocení

0x

mě na to pomáhá Vitamin C - Celaskon. Prášek přiložím přímo na něj a přidržím jazykem. Pěkně to štípe. Nechám to pár vteřin a pak ještě jednou. Zbytek celaskonu polknu. Když je malý, je do večera pryč. ale když už je rozjetý, tak to není hned a chce to opakovat třeba 3x denně. :)

katerina*
hodnocení

0x

mi jsme používali takouvou fialovou vodičku hodně to barvilo, ale pomáhalo to, říkali jsme tomu fialka bohužel si nemohu vzpomenout a název.

moxa*

genciánová violeť?

irenka35

Sice nevim, jestli vim presne, ale z popisu jsem to pochopila stejne:) ja mam jeste dobre zkusenosti s Wobenzymem - posiluje imunitni system.

Genciánka... vynikající, pomáhá opravdu - pokud se přenesete přes to, že máte jazyk fialový jako čau-čau. A chuť taky nic moc. Ale zabere.

kajka*
hodnocení

0x

V lekarni na to je vyborna masticka, ktora vonia ako skorica, no nepamatam si nazov, tiez vitamin B6.

hodnocení

0x

Trpím na afty od dětských let.Co mi snad pomáhá nejvíce je Mundisal gel.Hlavně začít v zárodku onemocnění.Později to moc nepomáhá.Já se snažím aftům předcházet.Třeba tím,že nechám ci oloupat slupku pomeranče,každé ovoce dobře omyji.

alkado19
hodnocení

0x

Jednoznažně propolis.Trpím na afty od dětství a propolis je nejučinější

rosenikki*
hodnocení

0x

Na afty je toho hodně.. :/ třeba taková fialová vodička.. prodává se v lékárně.. :D ale to se používalo když sem byla malá..nevím.. ted spíš zkus nějkaý gely co nejsou tak hořký..v lékárně toho bude dost :)

niky*

ahoj , ta fialová vodička je opravdu dobrá ,ale aft je příznakem slabé imunity a na posílení imunity mi pomáhá wobenzym . můžu ho směle doporučit:)

liska5
hodnocení

0x

Afty signalizují sníženou imunitu. Ta z velké části sídlí ve střevě. Upravit stravu tak, aby v ní nebylo tolik cukru, bílé mouky, mléka a průmyslově vyrobených potravin se stabilizátory a konzervanty /většina uzenin, chipsy, paštiky, taveňáky, plísňáky, živočišné tuky, smažená jídla, sladké limonády, laciné čokoládky a sladké tyčinky, trvanlivé majonézové saláty, ... Takové potraviny způsobí nerovnováhu střevní mikrobioty, přemnožují se např. kvasinky a pak střevní stěna nezužitkuje, co má a propustí, co nemá. Místo toho nevhodného jíst více zeleniny, cereálií, celoznný chleba místo rohlíků, ořechy, ryby, brokolici, hokkaido, ovoce a zařadit často kyselé zelí /bez tepelné úpravy/, zelenou petržel, listové saláty, kedlubny, hodně česneku a cibule, citron, banán, ananas, meloun...

Noste v puse za zubama kousíček česneku, asi jak čočka a obměňujte ho. Mezitím kloktejte šalvějí, propolisovou ústní vodou /pokud nejste alergický na včelí produkty/, stříkejte Stopanginem nebo něčím jodovým ve spreji do krku z lékárny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]