Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je prosím možné zapsat klienta, který realizoval u firmy objednávku, do seznamu emailových adres na který jsou jednou měsíčně odesílány newslettery? Postačuje, když je informace o automatickém zápisu do seznamu emailových adres uvedena ve Všeobecných obchodních podmínkách?
Mně zasílání newsletterů příšerně vadí, obzvláště, když mi spammer něco vnutil proti mému přání a proti mé vůli. Situaci řeším tak, že se zaregistruju/něco si objednám, ... a za půl hodiny poté odesílám e-mail, že si nepřeji žádný spam ("newslettery" etc.)
Přesto Vám poradím. Chcete-li mít vše v pořádku, přidejte před tlačítko "Objednat" nebo "Odeslat objednávku" zaškrtávací políčko, že se objednávající seznámil s obchodními podmínkami, s podmínkami uchovávání osobních údajů (obojí jako odkaz na platné podmínky) a že souhlasí se zasíláním newsletteru. Pak můžete bez obav rozesílat.
Za serióznější považuji přidat samostatné zaškrtávací políčko pro zasílání newsletteru a nechat volbu na zákaznících.
doplněno 03.06.14 00:47:------- Protože odhaduji, že si otázku i odpovědi přečtou i ti, kdo nechtěně newslettery dostávají, přidám ještě jeden tip:
Existují poskytovatelé jednorázových elektronických adres, kde si zvolíte adresu a zůstanete na stránce. Ve vedlejším panelu se zaregistrujete, zadáte jednorázový e-mail, potvrdíte z došlého potvrzovacího e-mailu adresu, pak si vyřídíte, co potřebujete a jednoráazovou adresu můžete zrušit ...
To je ale řešení jenom pro některé služby.
Pro ty, kde je z nějakého důvodu komunikovat dále, mám speciální "stálou spamovou adresu" ...
Tyhle praktiky prodejců mne neskutečně vytáčí ! Jediné řešení, které jsem ochoten tolerovat je to poslední od @ivzez. Setkal jsem se s tím, že některé odkazy na dodatečné rušení ani nebyly funkční. To je důvod, proč nikdy neuvádím svou ostrou mailovou adresu, ale raději použiji nějakou záložní, na které mi nezáleží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.