Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Newsletter rozesílaný na základě objednávky

Od: firma odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

je prosím možné zapsat klienta, který realizoval u firmy objednávku, do seznamu emailových adres na který jsou jednou měsíčně odesílány newslettery? Postačuje, když je informace o automatickém zápisu do seznamu emailových adres uvedena ve Všeobecných obchodních podmínkách?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Myslím, že když dáte na web prohlášení o ochraně osobních údajů, kde bude uvedeno že adresa bude sice zařazena do vaší databáze ale nebude poskytována třetím stranám tak bude vše OK. Samozřejmě musíte mít v každém newsletteru mít funkční odkaz na možnost odhlásit si jeho odběr.

iz*
hodnocení

1x

Mně zasílání newsletterů příšerně vadí, obzvláště, když mi spammer něco vnutil proti mému přání a proti mé vůli. Situaci řeším tak, že se zaregistruju/něco si objednám, ... a za půl hodiny poté odesílám e-mail, že si nepřeji žádný spam ("newslettery" etc.)

Přesto Vám poradím. Chcete-li mít vše v pořádku, přidejte před tlačítko "Objednat" nebo "Odeslat objednávku" zaškrtávací políčko, že se objednávající seznámil s obchodními podmínkami, s podmínkami uchovávání osobních údajů (obojí jako odkaz na platné podmínky) a že souhlasí se zasíláním newsletteru. Pak můžete bez obav rozesílat.

Za serióznější považuji přidat samostatné zaškrtávací políčko pro zasílání newsletteru a nechat volbu na zákaznících.

doplněno 03.06.14 00:47:

------- Protože odhaduji, že si otázku i odpovědi přečtou i ti, kdo nechtěně newslettery dostávají, přidám ještě jeden tip:

Existují poskytovatelé jednorázových elektronických adres, kde si zvolíte adresu a zůstanete na stránce. Ve vedlejším panelu se zaregistrujete, zadáte jednorázový e-mail, potvrdíte z došlého potvrzovacího e-mailu adresu, pak si vyřídíte, co potřebujete a jednoráazovou adresu můžete zrušit ...

To je ale řešení jenom pro některé služby.

Pro ty, kde je z nějakého důvodu komunikovat dále, mám speciální "stálou spamovou adresu" ...

hodnocení

0x

Tyhle praktiky prodejců mne neskutečně vytáčí ! Jediné řešení, které jsem ochoten tolerovat je to poslední od @ivzez. Setkal jsem se s tím, že některé odkazy na dodatečné rušení ani nebyly funkční. To je důvod, proč nikdy neuvádím svou ostrou mailovou adresu, ale raději použiji nějakou záložní, na které mi nezáleží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]