Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naráz spuštění krve z nosu

Od: kocourovec* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mému otci (83 roků) se naráz spustila krev z nosu, on to potom přirovnal jako puštění vody z kohoutku, no prostě něco nepříjemného a překvapujícího. Po chvilce to přestalo, ale pro jistotu přijela paní obvodní doktorka, ta ihned změřila TK, to bylo v pořádku a říkala, že jestli chce mít klid, ať jde na ORL. Tam po prohlídce říkali, že mu praskla cévka. Tak to docela dobře dopadlo, ale slyšela jsem něco o tom, jestli nebere Calibrum a nějaké léky od MUDr., které se týkají sráženlivost krve. Bylo by to něco a z jakého důvodu by se mu spustila krev z nosu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

tak když otec bere nějaké léky kvůli srážlivosti, asi by se měla kontrolovat srážlivost krve odběry - například tzv. quick test (číst kvik test). U některých léků se dělají pravidelné odběry (warfarin...)

Calibrum je multivitamin? Vitaminy K + C mají vliv na krevní srážlivost -- působí proti krvácení.

doplněno 09.05.14 19:12:

některé vitaminy snižují riziko mrtvice a některé zvyšují...optejte se na Calibrum, zda je vhodné pro 83 seniora. Existují speciálně upravené vitaminy pro seniory - třeba senior spektrum

doplněno 10.05.14 09:28:

vitamíny C+K+E působí proti krvácení (nejvíce asi vitamin K - tzv. vitamín krevní srážlivosti) ---- všechny zvyšují krevní srážlivost. (nedoporučují u starších lidi kteří užívají léky na ředění krve, které snižují krevní srážlivost.)

Pozor i na potravinové doplňky, které roztahují cévy (na paměť, prokrvení...) Například i ginko biloba se nemá užívat dohromady s warfarinem a podobnými léky (zvýšené riziko mrtvice, embolie...atd..)

Takže když někdo užívá léky na ředění krve, nejlepší asi bude nepolykat žádné multivitamíny. Snažit se jíst hodně ovoce, zeleniny a doplnit vše přirozenou cestou

doplněno 11.05.14 09:46:

Ascorutin taky nepoužívat u starších osob (a už vůbec neužívat pokud berete léky na ředění krve)

Asi máte pravdu, ale skoro všichni senioři berou něco na snížení srážlivosti krve. Často je to Warfarin nebo nějaký pyrin. A tyhle léky půjdou proti potravinovému doplňku. Nebude se tlouct? Myslím si to dobře?

ladinpraha*
hodnocení

1x

Je to možné. Já skončil 3x s nosem nacpaným fáčem, než jsem zjistil, že kromě poškození sliznice rýmou na tom mají značný podíl salicyláty.

Potvrzuji - v dětství jsem se nemohla k Acylpyrinu ani přiblížit, aniž by se mi spustila krev z nosu.

zwiki*
hodnocení

0x

Zdravím.

Mojí přítelkyni se to stalo několikrát až měla balónek tři dny v nose od lékaře.Jinak to ani zastavit nešlo.Radši přestala z obavy i kouřit a pít kávu a víno. V lékárně si kupuje ASCORUTIN / dobrý při krvácení z nosu/.

daniell*
hodnocení

0x

Krvácení z nosu může být jen nevinná věc zpravidla ale pokud by krvácení do 30 minut nepřestalo (u malých dětí a starších lidí raději 15 minut) je třeba vyhledat odbornou lékařskou pomoc (třeba i volat 155)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]