Nejste přihlášen/a.
Si představte situaci, jdete k soukromníkovi a chcete po něm práci. A on vám začne vykládat něco ve stylu : No já nevím, uvidíme jak to bude u mě doma, jestli budu mít čas a jestli mě přítelkyně pustí, protože chce jet na výlet.
Co takovému soukromníkovi řeknete? Můžete mu v úplném klidu říct, že brzy bude zkrachovalým soukromníkem.
No ale zpět k vaší situaci. Ten bagr není zaplacený, že ne? Váš přítel ho má v nájmu nebo koupený na dluh. Nemám pravdu?
Máte dvě možnosti, buď takový stav vydržet nebo si najít někoho jiného. A jestli se chcete vašemu příteli mstít, jak naznačujete na konci dotazu, pak raději váš vztah zabalte rovnou.
Ano je to hlavně problém těch co pracují na sebe. Chtějí vydělávat a jsou rádi, že si vydělat mohou,což je v dnešní době jasné- každá koruna je potřeba.Zatím co ty se chceš hlavně bavit a setkávat se známými ,on chce vydělat peníze. Je to problém v hodně rodinách a také ty vztahy podle toho vypadají. Je jen na vás jak toto vyřešíte, v tom těžko někdo poradí. On vidí to, že zatím co by někde seděl nebo se bavil / o což asi moc nestojí/ vydělá slušné peníze. Prostě je mu jeho práce vším.
doplněno 09.05.14 12:55:Dnes si musí vážit toho ,že práci má -konkurence je velká a co mu zbyde?, když se místo práce bude chodit jen bavit a nakonec nebude mít ani za co?
Zdravím, hned první chyba je ta, že pro něj děláte první poslední a všude chodíte. Když máte učení nad hlavu, tak je snad lepší se učit, ne? Proč mu nutně potřebujete ve všem vyhovět? Pokud máte něco důležitého, tak jednejte podle sebe. To, že vždycky všude jdete, aby byl chlapeček spokojený, je jen a pouze Vaše rozhodnutí.
A s tím souvisí i druhá věc - nikdy neporovnávejte život studenta a člověka pracujícího na sebe. Nikdy totiž nebudou ve stejné pozici. Člověk, co dělá na sebe, tak pokud se bude flákat, nebudou peníze. Pokud je nemocný, opět nic nedostane. ítel také dělá na sebe a maká svátky, víkendy. Pokud má nasmlouvanou práci, tak odříct ji jen kvůli tomu, aby byl se mnou, je nejen sobecké, ale především neprofesionální, takže příště by žádnou zakázku dostal nemusel.
Pokud on má práci a Vy maturitu, tak holt polevte o něco jí obětujte. Když se neuvidíte jeden víkend a místo toho se budete učit, on se svět nezboří. Nicméně, pokud se to často opakuje, určitě to není tím, že je tak moc pracovně vytížený. Spíš se mu nechce - a já bych se narovinu zeptala proč.
Vzájemný respekt, tolerance, vstřícnost. To by nemělo ve vztahu chybět. Být jeden druhému oporou a mít pro druhého pochopení i ve chvíli, kdy se nám to zrovna moc nelíbí, nebo nehodí. Práce je jedna věc, vztah druhá. Měli byste se snažit oba dva, aby jste jeho práci skloubili s vaším vztahem tak, abyste v něm byli spokojeni oba dva. Pokud se týká vašich společných akcí, pokud se zúčastňujete společně jen takových, které vyjdou z popudu Vašeho přítele, pak je to na vážný rozhovor mezi vámi. Ale na ty akce vás nikdo nenutí. Vy jste zvyklá se podřizovat příteli a on není zvyklý vycházet vstříc Vám. V tom vidím zásadní problém. Jaké si to děláte, takové to máte. Buď se vždy dohodněte na kompromisu, nebo si najděte jiného partnera, který na Vás bude mít více času a bude s Vámi chodit i tam, kam chcete Vy. Pravda je, že na vztahu musí vždy pracovat oba dva, snaha vždy jen na jedné straně nestačí. Popřemýšlejte o tom, zda máte přítele natolik ráda, abyste ho dokázala brát se vším, co k němu patří...Anebo toužíte po úplně jiném vztahu a tento Vašim představám neodpovídá a nenaplňuje Vás. Každý vztah je dobrovolný a každý si svého partnera vybírá sám...V životě Vám bude vadit časem na každém něco a je jen na Vás, jak se s tím dokážete vyrovnat a poprat. Tohle za vás dva nikdo nevyřeší, komunikujte spolu o problémech. Pokud mu na Vás záleží, jistě bude hledat spolu s Vámi řešení..Důležité je, aby věděl, že nejste ve vztahu spokojená a dala jste mu možnost, řešit to...Pokud nebude mít zájem, pak Vám nezbyde nic jiného, než se mu prostě podřizovat nadále, nebo vztah ukončit...
Udělej hlavně něco radYkálního se svými znalostmi. Od doby mého studia se asi muselo hodně změnit, dřív by člověk s tak otřesným písemným projevem maturitu z ČJ neudělal.
Kolik je příteli roků - kolik roků jste od sebe? Já to vidím tak, že jsi sama sebe postavila do těžce submisivní pozice. Přítel s tebou může doslova zametat, protože vůbec nevyžaduješ, aby se ohlížel i na tvoje potřeby. Toto není rovnocenné partnerství. Musíš se naučit říkat "ne". Přítel si k tobě dovolí jen tolik, kolik mu dovolíš ty. Klidně mu odmítni cokoliv, ať vidí, že nemůže počítat s tvým automatickým souhlasem. Nedělej mu služku. Potom se třeba začne trochu víc snažit. A když nezačne, pravděpodobně o tebe už nemá zájem a vnucování ti stejně nepomůže. Třeba už kouká po nějaké jiné a to zaneprázdnění je jen výmluva, co my víme?
Dobry den ,holt pokud pracujete sam na sebe , tak se neda nic delat,v dnesni dobe nemuzete odmitat praci, penize jsou hodne dulezite,jidlo je drahe najem taky proste za vse se dnes plati, budte rada ze vas partner ma praci a pokud dela jenom on ,tak se mu vubec nedivim, ja jsem byl na tom stejne, nemel jsem cas na rodinu ,porad jsem byl v praci a manzelka byla porad nespokojena ,ale kdyz jsem donesl penize to byla spokojena,ale u mne to skoncilo rozvodem, tak snad se to u vas vyresi , nezijeme jenom proto ,aby jsme porad pracovali.
Souhlas s tvým závěr - udělat radikální řez, ale u sebe. Porovnávat OSVČ a studenta je na hlavu. Pokud příteli zajistíš měsíčně placení zdr a sociálního pojištění, splátku bagru, dáš mu peníze na opravy a kapesné, tak se ti může věnovat 24 hodin denně. Ty takové starosti nemáš, že ano? Vyfasuješ si kapesné od rodičů a jsi v pohodě. Hodně ještě proteče vody než dospěješ do reality dnešního světa.
Jednou odmítne zakázku a podruhé již dotyčný za ním nepřijde. Víš vůbec jak těžko se zakázky shání? Ty se probudíš a jedinou starost máš jak se dostat do školy - zlatý život. Zeptala jsi se přítele co se mu třeba večer i v noci honí hlavou? Na co nesmí zapomenout, co musí dříve udělat?
Až toto pochopíš a nebudeš pořád otravovat přítele svou jedinnou starostí (kam se jít bavit), tak tě přítel jistě překvapí. Jinak si najdi nezaměstnaného partnera.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.