Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3d krésby - ohlý papír

Od: jamahu* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, je mi 12, ale hodně lidí, když vidí moje kresby, tak je tají dech, no prostě pěkně kreslím. Chtěla jsem zkusit 3D kresbu blog.dedoles.sk/... , neco podobného, nevíte jak na to, nebo nějaký návod? Jsem to zkoušela, ale není to prostě 3d, ten ohlý papír prostě mi nejde :( *nevi*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

ty kresby v linku jsou paráda. Je na nich ale vidět, že ten kluk má nejen perfektně zvlánutou kresbu a grafiku, ale taky deskriptivní geometrii. Si myslím, že právě tady je základ úspěchu.

Víš co je to deskriptivní geometrie?

Dokážeš namalovat tužkou a pravítkem čtyři čáry tak, abys při daném úhlu pohledu viděla obdélník? Právě toto se dělá pomocí deskriptivní geometrie. Je to těžká disciplína a já si dobře pamatuji, jak jsme s ní všichni zápolili na střední i na vysoké, jak pětky a čtverky jen lítaly.

Obávám se, že dokud nezvládneš deskriptivu, nezvládneš ani takové kresby. Jak správně píšeš, tvé kresby prostě nebudou 3d.

jamahu*
hodnocení

moc děkuji za odpověď, budu googlovat to takové to slovo *smich*

hodnocení

2x

Ja bych si dovolil dat nekolik amaterskych rad.

1) Zapomen prozatim na ohly papir a venuj se treninku stinovani. Dokonale provedene stinovani je to, co zpusobuje, ze obraz vyleza z papiru a vypada jako 3D. Rekl bych, ze to bude minimalne 90% uspechu. Teprve az v tomhle budes mistr, ma smysl zkouset dalsi hratky s perspektivou.

2) Pro kresleni na ohly papir si zvol tuzsi papir, ktery bude lepe drzet tvar a tedy se nebude vlnit, hazet spatne stiny a pod.

Uc se tak, ze si nakresli rovinnou kresbu - lehce hlavni kontury a stinovani. Presne nakresli to, co pak chces mit na ohlem papiru. Teprve pote papir ohni a uvidis zdeformovany obraz. Papir si podloz, at drzi tvar a ze zvoleneho uhlu pohledu zacni ohlou cast prekreslovat do spravne pozice - opet staci kontury vsech dulezitich casti a hlavni stinovani.

Dulezite je se na papir divat co z nejvetsi vzdalenosti nebo jednim okem, aby si pokud mozno eliminovala stereoskopicke vnimani oci.

Pak papir opet rozloz, otoc a na druhou stranu papiru obtahni to, co si predtim nakreslila. Ve 2D dotahni kresbu do posledniho detailu a dej si hlavne zalezet na prechodove hrane.

3) Vysledny obraz ohni a ze spravneho uhlu vyfot. Teprve na fotce - a pokud se Ti podarilo eliminovat stereoskopii pohledu bude vypadat ohnuty obraz tak jak ma.

Na zivo se na obraz musis divat z vetsi vzdalenosti - respektive z presneho bodu, jinak dve oci vzdy uvidi jednotlive cary pod trochu spatnyma uhlama.

sonyboj*
hodnocení

2x

Taky se přikláním k tomu, naučit se perfektně zvládnout nejdřív techniku stínování a potom perspektivní pokusy. Zkusil jsem s kamarádem jednoduchý obrázek křídami na chodníku a nebylo to nic lehkého. Možná by to ale bylo lepší jako cvičení perspektivy pro začátek, než lomený papír. Zkus třeba jen jednoduchý geometrický tvar a uvidíš ;)

google.cz/...

ria*
hodnocení

1x

Je to opravdu brilantně zvládlá perspektiva :) , mrkni na videa:

jamahu*
hodnocení

A nevíte někdo jak se jmenujou ty obrázky třeba že nějaký panáček jakoby trhá papír a dostává se z něho (ten papír na kterém kreslíte toho panáčka :) ) ... snad chápete. Já to neumůžu najít - zkouším různý názvy, ale nevím no.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]