Nejste přihlášen/a.
Řekněte mi svůj názor. Jsem elektrikář a ve firmě chci skončit. Jedná se o práci v JZD. Tak vymysleli, že se zaučí mladý kluk bez praxe. Zaučoval jsem ho měsíc a pak jsem na 14 dní onemocněl. Mladej to nezvládal a ve zkušební době s tím praštil. Takže pokud je problém, jdu v době svých vycházek na opravu. Platí tam cca 16000 hrubého plus 13 tý plat. Jinak jsem trvale na telefonu pro případ poruchy Naprosto nechápu, v dnešní době, tu neschopnost si najít za mne náhradu. Vím, peníze nic moc, smrdí to tam, brodíte se v hovnech. Ale spousta lidí nemá na chleba. Když se já někde ucházím o práci, vždy je nejmíň dvacet zájemců. Že by k nám nikdo nechtěl? Nechápu.
na konci jste si vlastně odpověděl sám. Lidé sice nemají práci ale ví, že ta práce tam není nic s medem a že za krejcar budete dělat máničku pro všechno a hlavně Vám pak řeknou, všichni jste nahraditelní. Dneska kdo je elektrikář tak se snaží dostat do velkých firem a nebo do firem co něco znamenají. Mají totiž postup, školení, popřípadě si firma šikovného pracanta pošle na další nástavby na elektriku...to je pak jiná. A i vy pak máte jiný životopis.
Tam ale budete opravovat, štvát se a pro co...jen pro to aby Vám pak nějaký **** řekl že jste nahraditelný a za bránou čeká dalších dvacet takových jako ste vy...zlaté oči.
Hodně štěstí!
Já to chápu, nikdo tam nemusí jít pokud nechce. Za ty prachy, jinde třeba v teple... Odejdete, nenajdou, možná přidají, nebo bude jezdit firma.
Práce není, ale ty Vaše podmínky opravdu nikoho příliš nenadchnou. Peněz nic moc, prostředí nehezké a smradlavé, to nikoho moc neláká. Každý kouká jít za lepším.
A nejvíc mi vadí ta neustálá pohotovost. I v době nemoci věčně být přivázaný na telefonu, kdyby něco. Když přestanou jít větráky, třeba v noci, vyrazit. Jako v Chalupářích - vzpomínáte na příjemnou cikánskou dvojici Fera s Arankou? A Bohouše Císaře?
Vážně se tomu moc nedivím. Každý hned není dobrý elektrikář a který je, raději hledá velkou prosperující firmu s pěkným prostředím, než šlapat ve výkalech.
Tak ať aspoň ta příští práce je lepší. Více peněz, méně hov... NE OBRÁCENĚ! Jaga.
Myslim, ze je navstivila realita. Karma je opravdu svine
Kazdy zamestnavatel ma porad plnou drzku reci, jak za branou stoji davy lidi, kteri by chteli tvoji praci a on te vlastne jeste preplaci, protoze by klidne mohl najmout nektereho z nich a usetrit, protoze ten novy toho umi vice, dela rychleji, vice prescasu a za puvodni plat a kdyz pak dojde na lamani chleba a ty mu s tim seknes, tak se najednou ty davy pracechtivych zajemcu pred jeho vysnenou branou rozplynou.
Myslim, ze to dopadne tak, ze si bud bude najimat drahou elekrikarskou firmu nebo bude muset pro toho noveho dost pritlacit na vyplatni pasku, aby mu tam vubec nekdo dobry sel.
No tak to asi "předseda JZD" buse muset sáhnout hlouběji do mzdových fondů a zaplatit elektrikáře, který to bude dělat. Největší problém asi bude, že na ÚP jsou lidé, kteří mají nějaké pofiderní humanitní vzdělání, pokud je odborné vzdělání, tak mají nešikovné ruce a pak ještě lidi bez vzdělání a často i s nechutí pracovat. Čest světlým vyjímkám!
Taky má na ochotu někoho zaměstnat svázání všeho nějakými předpisy. Pokud si vezmete někoho na práci motorovou kosou, tak by měl mít mimo lékařské prohlídky, školení BP i zaškolení na tu kosu a pokud ho pošlete sekat trávu běžnou sekačkou, tak další školení a rozšíření LP. Jasně, že se to všechno nedá, ale pokud to má být alespoň trochu podle předpisů, tak mám jako zaměstnavatel jednoho schopného pracanta vyškoleného na vše (pokud možno za nízkou mzdu), kterého šponuju do maxima a s lidmi evidovanými na ÚP si nedělám další problémy. Taky se mi to nelíbí, ale takový je stav na tom čemu se říká "trh práce" To popisuju to oficiálnějí část a pak tu máme ještě práci na černo a to už je jiná kapitola.
Za takových podmínek asi těžko nějakou náhradu za vás seženou,tak pokuď by jste byl ochoten zůstat,tak si řekněte o zvýšení platu.Např o 5000,- a že pak zůstanete,pokuď se budou cukat,tak zkuste hledat,kde dají víc,držím palce! JZD si nemůže dovolit zůstat dlouho bez zkušeného elektrikáře,který je ochoten kdykoliv přijít,opravit,když je potřeba.
Jsem se pobavil. Říct si o 5000 víc, to bych se dostal na plat "nepostradatelných" (Tzv. manažerů). Ale řekl jsem si alespoň o zvýšení třídy, jinak končím. To už je na beton. Jak správně říkáte, tady u nás není absolutně žádný karierní ani odborný postup. Každý si to představuje tak, že spojím dva dráty a je to. To přece umí každý, čerstvě vyučený mladík... A víte, jaký je jejich sen? Aby měl elektrikář ještě papíry na traktor a opravdu dělal děvečku pro všechno.
Za týden už budu vědět, jak se rozhodli to řešit. Tak to sem napíšu, pro pobavení.
Jen doplním, že jsem si řekl o tu vyšší třídu a bylo mi naznačeno, že mi ji nemůžou dát, protože by ostatní zaměstnanci nestrávili. Opravdu, s lidmi s těmito názory rychle ukončit pracovní poměr. Čekal jsem to a utvrdilo mne to v přesvědčení, že lidi v zemědělství žijí ve svém světě a mimo obecnou realitu.
Když odcházíte od zaměstnavatele, tak už je jeho věc, jak si sežene nového zaměstnance. Plat je to asi tak normální, statistický celostátní průměr pro mnoho lidí není, je to věc nabídky JZD kolik může platit a poptávky, kdo za tuto cenu a další podmínky nastoupí. Pro místní je výhoda, že nemusí dojíždět, ušetří denně hodinu dvě, života, práce v místě bydliště.
Mladého neřešte, pokud ho elektrikaření baví, získá někde praxi a zvýší si kvalifikaci a pak třeba náročnou kvalifikovanou práci zvládne.
Zajímavé bylo, když firma na výtahy přišla do SOŠ a chtěla nabídnout zajímavou práci s možností kvalitního zaškolení absolventům. Jednalo se o kombinaci elektrikařiny, strojařiny atd, ale nikdo se nehlásil, raději si chtěli užít prázdniny a "pak si něco najít".
Sakra, vytahy pry plati dobre. Je to pravda?
Opravdu ma vytahova firma tolik prace pres prazdniny, ze musi prijimat absolventy v cervnu? Vzdycky platilo, ze cerstvi absolventi chteli mit jeste jedny "prazdniny" a zacit delat az od konce srpna, zacatku zari. Prece jenom je to velky skok mezi skolou a naskocenim do dozivotniho pracovniho kola.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.