Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vylepšení paměti

Od: banta odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

trpím problémem, že mám špatnou paměť, hlavně v práci si nemůžu spoustu věcí zapamatovat, když mi někdo něco řekne, druhý na mě promluví a já to zapomenu.

Jde nějak mou paměť vylepšit? Nějak procvičit?

Pomohlo by mi to v úspěchu v práci.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Paměť lze do určité míry zlepšovat tréninkem, ale vyžaduje to trochu námahy. Tady je pár tipů, které vám mohou pomoci: finance.idnes.cz/...

jamamba*
hodnocení

2x

Podívejte se po piracetamu - volně prodejné tablety (v lékárně) pro vylepšení paměti a mozkových funkcí (nootropika) - cena asi 200 za 100tbl.

paw*
hodnocení

0x
Na pamet je dobry gingko biloba. Takze pijte cajik, pokud nechcete zobat pilule.

hodnocení

0x

Máte na mysli krátkodobou paměť? Kolik je vám let?

banta
hodnocení

Dobrý den,

je mi 26 roků. Myslíte, že mým polykat ty tablety? Moc se mi nechce do chemie :( Nějak ji vytrénovat nepůjde? Mám ji opravdu špatnou :(

Nemáte špatnou paměť. Jste jen roztěkaný. Špatně se soustředíte. Musíte myslet na to, co právě teď děláte. Nesmíte myslet na nic jiného. Jen chvíli se naprosto koncentrujte na to, co je aktuální. A taky to, co co si máte zapamatovat, řekněte. Chviličku se koncentrujte a vyslovte to. Klidně třeba jako otázku nebo šeptem. A pak to v hlavě zůstane.;) Dělat a pamatovat si několik věcí současně, to každý nedokáže. Proto je potřeba soustředit se, byť jen velmi krátce, na to, co je aktuální. A na pár vteřin vypustit opravdu všechno. A pak se v mysli vrátit k tomu, co bylo před zlomkem vteřiny.

doplněno 13.05.14 07:00:

Napadlo mě, že paměť máte dobrou, ale jste roztržitý.;)

banta
hodnocení

Snad se paměť postupným procvičováním zlepší a budou lepší výsledky.

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]