Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
trpím problémem, že mám špatnou paměť, hlavně v práci si nemůžu spoustu věcí zapamatovat, když mi někdo něco řekne, druhý na mě promluví a já to zapomenu.
Jde nějak mou paměť vylepšit? Nějak procvičit?
Pomohlo by mi to v úspěchu v práci.
Děkuji
Paměť lze do určité míry zlepšovat tréninkem, ale vyžaduje to trochu námahy. Tady je pár tipů, které vám mohou pomoci: finance.idnes.cz/...
Dobrý den,
je mi 26 roků. Myslíte, že mým polykat ty tablety? Moc se mi nechce do chemie Nějak ji vytrénovat nepůjde? Mám ji opravdu špatnou
Nemáte špatnou paměť. Jste jen roztěkaný. Špatně se soustředíte. Musíte myslet na to, co právě teď děláte. Nesmíte myslet na nic jiného. Jen chvíli se naprosto koncentrujte na to, co je aktuální. A taky to, co co si máte zapamatovat, řekněte. Chviličku se koncentrujte a vyslovte to. Klidně třeba jako otázku nebo šeptem. A pak to v hlavě zůstane. Dělat a pamatovat si několik věcí současně, to každý nedokáže. Proto je potřeba soustředit se, byť jen velmi krátce, na to, co je aktuální. A na pár vteřin vypustit opravdu všechno. A pak se v mysli vrátit k tomu, co bylo před zlomkem vteřiny.
Napadlo mě, že paměť máte dobrou, ale jste roztržitý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.