Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ahoj, můžete mi prosím poradit, co si máme počít se sousedem? Bydlím v rodinném domku se starou nechodící matkou, v 7 tisícovém městě, a náš soused nám škodí v naší zahradě, jak může. Dělá to velice chytře, systematicky a pouze v noci.(Náš plot je snadno překonatelný a na nový nemáme peníze). Když jsem se ozval a protestoval proti jeho chování, všechno popřel a začal mi vyhrožovat. Raději nebudu popisovat, co všechno nám provedl, nechci dávat návod podobným lidem jako je on.
V našem městě spolu se svým otcem nemají dobrou pověst, jeho syn si odpykává dlouholetý trest za rozsáhlé krádeže. Celkově je to agresivní, silně paranoidní člověk, bývalý řezník, a já se svými 55 kilogramy se mu nemohu postavit. Na policii jsem už byl dvakrát, ale bez přímých důkazů či dalších svědků nemohou nic dělat. Za kamerový systém chce firma 30 tisíc a to si opravdu nemůžeme dovolit. Odstěhování je vzhledem k složitým spoluvlastnickým vztahům k nemovitosti takřka vyloučené.
Uměl by někdo poradit, prosím?
eda
Řešení je podle mě jednoduché a nemusí být finančně náročné. Vychází ale vždycky z konkrétních místních podmínek. Může stačit atrapa kamery, šikovně umístěná na viditelném místě. Spolehlivě odradí, protože nikdo neví, co ta kamera vidí, případně zaznamenává. Pak lze použít drátovou či bezdrátovou kameru se záznamníkem, případně kameru, která je pro nahrávání vybavena vlastní paměťovou kartou. Nebo IP kameru, se záznamem na PC nebo server. Obě tyto kamery mají možnost detekce pohybu a připojení dalšího zařízení, např. reflektoru, sirény, reproduktoru. V poslední době se hodně využívají fotopasti, ale ty vlastně umí jenom vyfotit. Taky lze použít pouze pohybové čidlo s připojeným reflektorem, případně sirénou. Druhou "návštěvu" už by soused asi neriskoval. Možností je hodně, ale výběr je vždycky podle konkrétního místa.
Halogen, nebo LED reflektor s pohybovým čidlem pořídíte cca od 500 Kč. To snad docela odradí. Chce to si trochu pohrát s tím (lze zastínit nežádoucí úhly), aby to nespouštěla kdejaká kočka, nebo pohyb na cizím pozemku. Je to teda docela otravné, ale spotřeba LED reflektoru je tak nízká, že třeba známý, co měl problémy s krádežemi, má trvale osvětlený dům a pozemek celou noc.
doplněno 04.05.14 01:06:A kamerový systém za 30 000 také není nutný. Pokud víte kudy chodí, stačí fotopast za 3000 Kč. Ale nesmí být vidět, jinak vám ji ukradne. Otázka je, co si s těmi fotkami počnete, pokud je to takové individuum jak píšete :/.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.