Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji nutně sehnat brigádu, jsem registrovaná na pracáku asi měsíc a tam mi nic nesehnali, a když jsem chodila a rozdávala životopisy tak se mi nikde neozvali, a když jo, tak jsem šla na pohovor a pak se mi neozvali. Tam jsem se snažila, vzala jsem si společenský oblečení a na všechno jsem jim odpovídala co nejlíp. Jenže musím rychle odejít od našich a nájem stojí kolem 24 tisíc a to já prostě nemám. Nemám nárok na nějaký sociální dávky? Na podporu v nezaměstnanosti nemám nárok, nemám oddělaný 2 roky (hlavně že ruší podpory v nezaměstnanosti ale práci nikomu neseženou). Ještě bych si chtěla dodělat školu, (a u toho mít brigádu) ale to u pohovoru neříkám když se neptají.
PS: Když se jdu někam zeptat, tak si nejdřív najdu vedoucího, nebo nějakou sekretářku a pak se ptám jestli nehledají brigádníky a tak jim tam nechám životopis že se ozvou, ale neozvou se. Fakt nevím jak to mám udělat aby se ozvaly. Klidně bych šla umývat záchody nebo do bordelu kdybych byla aspon trochu hezká.
Nájem 24 tisíc? Kde žijete? V Paříži?
Dneska můžete mít střechu nad hlavou za cca 5 tisíc měsíčně, pokud nežijete v Praze.
Práce je podle mne dost, možná moc myslíte na vyšší pozice, ale dneska je doba, kdy vysokoškoláci pracujou ve fabrikách u pásu nebo uklízej, takže buď se s tím smiřte a zamiřte na takovou pozici nebo buďte dále nezaměstnaná. Pokud zaměstnavateli nemůžete nabídnout něco opravdu speciálního, tak vás nikdo na lepším místě nezaměstná, nikdo.
Možná myšleno tak, že potřebuje na kauci? Protože bez té to jde hoooodně těžko - ne, že bych se divila.
Pro autorku: co takhle podnájem s kamarádkou? Byt za 6-8 000, rozdělíte si nájem... nebo už k někomu, kdo byt má. Nabídněte veškerý úklid popř. pomoc s dalšími věcmi, když jde o střechu nad hlavou, člověk asi musí chvilku sklopit hlavu. Inzertní servery nic nenašly? Proč vlastně hledáte brigádu a ne práci na plný úvazek - kvůli tomu studiu? To je sice fajn, ale když to tak strašně spěchá, raději bych se vyprdla na studium a vzala práci... studium byste měla mít možnost do 2 let od přerušení znovu obnovit, pokračovat v něm.
Když už není nic k sehnání, mě napadá nějaký fast food, např. KFC, určitě to není práce snů, ale pokud jde jen o brigádu tak myslím, že to je lepší než uklízet ty záchody.. Sama tam jsem teď na brigádě, není to tak hrozné jak se říká, vydělat se tam určitě dá a navíc se to dá skvěle skloubit se školou... Navíc tam berou téměř pořád !
Jsi jedna z tisíců,kteří jsou v podobné situaci.Příspěvek od státu na cokoliv můžeš dostat jedině,když budeš samostatná. Pokud jsi u rodičů,příjmy se sčítají. Ale to chce se zeptat přímo na sociálce.Jinak práce se nechá sehnat - pokud chcešě opravdu pracovat - zpravidla v pomocných provozech veřejného stravování, za minimální mzdu a na dohodu. A nebo hotel či penzión na horách či v rekreačních oblastech.Je tam zpravidla i ubytování a strava. Je to má vlastní zkušenost.
sociální dávky se posuzují podle osob žijících ve společné domácnosti (u vás rodiče)
Pro příspěvek na bydlení musíte mít trvalé bydliště v bytě/domě pro který žádáte tento příspěvek. Můžete žádat po 3 měsících na novém trvalém bydlišti. Podmínky jsou nájem (u bydlení v podnájmu nelze žádat). Zde se nárok posuzuje podle příjmů osob které mají společné trvalé bydliště + nákladů na bydlení
Dále dávky hmotné nouze (příspěvek na živobytí 3410kč/měsíc pro jednotlivce žijícího sám + doplatek na bydlení). Dávky nejsou podmíněné trvalým bydlištěm
Co třeba najít si levnou ubytovnu? Těch 24 000kč je šíleně moc
24 000,- to chcete bydlet ve vile se zahradou a bazénem?
Kamarád teď nabízel pokoj 8 m2 - pěkný, neprůchozí, vybavený, dobrá dostupnost do centra města (Brno). Cena 3 000,-/měsíc. Mylsím si, že pokoj se dá sehnat i za 2 000,-
Nevím, jakou práci sháníte a kde, ale něco se najít dá. Pozice manažera to teda hned asi nebude.
uvádíte špatně - podporu v nezaměstnanosti dostanete, pokud máte v posledních 2 letech před registrací na úp důchodově pojištěných 12 měsíců (tj. odpracováno 12 měsíců v průběhu 2 posledních let)
Můžu jen dotaz? Kam se chodí žádat pro dávky v hmotné nouzi, když nejsou podmíněné trvalým bydlištěm? Když to vezmu takhle: trvalé bydliště mám na Moravě, stejně jako sociálku, ale pracák mám v Praze (nechala jsem si ho převést). Tak kam se pak jde? Na sociálku trvalého bydliště nebo na ÚP místa ("netrvalého") bydliště? A ještě - jak je to, když člověk bydlí v nájmu s vícero lidmi, kteří jsou jakoby finančně od sebe (např. spolubydlení nebo když nájemce bydlí v bytě/domě s domácím)? To se bere jako společná domácnost a ty příjmy se sčítají nebo se to posuzuje zvlášt?
Nepíšete, odkud jste a v jakém místě tedy hledáte. Dnes jsem třeba zahlídla nabídku brigády:
Přihlášení na brigádu a více informací se dozvíte na pruzkumy.idsjmk.eu/.... (70 Kč hrubého na hodinu). Často bývají nabídky brigád v supermarketech a nebo již zmiňovaných fast foodech. Hodně štěstí při hledání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.