Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před časem jsem začal chodit k nové zubní lékařce. Nejprve udělala vstupní prohlídku chrupu, poté jsme se domluvili na odstranění všech osmiček. Zuby mi trhal jiný lékař. Nedávno mně začala zlobit spodní šestka, lékařka mi zub odvrtala, vyčistila kanálky a zub vyplnila "hmotou"... Poté bolesti onoho zubu ustoupili, za dva dni mně to ale začalo bolet... Byl jsem s tím na pohotovosti, kde mi zub rozvrtali, vyčistili a vzhledem k velkému ložiskovému zánětu provedli incizi - naříznutí dásně...
Dostal jsem antibiotika, po konzultaci s lékařem, který mi trhal osmičky, mi doporučil stomatologický zákrok na zbylé osmičky a pětku a šestku dole... Řekl bych, že moje zubní lékařka moc dobrou práci neodvedla, navíc se chová nadřazeně, ano přiznávám, mám ze zubařů a jejich zákroků strach,ale to přece lékaře nestavá do role, aby pacienta zesměšňoval a říkal mu jaký je hlupák...
Chtěl bych se zeptat,jestli stači dojet na stomatologickou kliniku do Brna - např. ke Svaté Anně a objednat se... Budu platit za zákrok? A jak dlouho operace a rekonvalescence trvá?
Za odpověď děkuji.
Ono je to s těmi osmičkami těžké. Chodím ke Svaté Anně k zubařce a jednou mi doporučila vytrhat všechny osmičky. Dělalo se to v celkové narkóze. Bohužel od té doby trpím na kanálky. Už mi několikrát předělával zub kde s tím byl problém. Od té doby taky každému říkám: Vyser se na to do té doby dokud se zuby nejsou problém. Preventivní zásah je hovadina. A to jinak zubařku považuji za slušnou. Mívá tam i budoucí zubaře (mediky).
Jo a operace byla za dopoledne hotova i s komplet probuzením z opičky. Doporučuji doprovod byl jsem pak jak zhulenej ještě zbytek dne.
Dobrá a na základě doporučení lékařů mi zákrok plně uhradí pojišťovna? Nebo jej budu muset platit sám?
Řekla bych, že osmičky a kanálky nemají spolu nic společného. Také mám venku všechny 4 osmičky v narkóze a co to je čištění kanálků tuším jen matně a nechci to nikdy zažít. V životě mi vrtali celkem 3x, z toho 2 kazy jsem si pořídila až po těhotentsví.
zubní kanálky a vytržené spolu fakt nemají nic společeného. Mi trhali osmičky (a nejen ty) při místním umrtvení, docela dobrý. Doporučuji se ale objednat na zubní chirurgii, ti to umí fakt dobře.
z jakého důvodu vám chtějí osmičky vytrhat? kazí se? překáží ostatním zubům?
vytržení zubu by mělo jít na pojištovnu = neplatí se. (Pokud zubař má smlouvu s pojištovnou)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.