Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je žárlivost na místě?

Od: utrio odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

chodím s holkou (18), mi je 19 a mám takový problém.

Vztah je v pořádku, funguje už 2 roky, všechno je v pohodě. Ale jakmile si ona píše s nějakýma klukama, tak ve mě začne strašná, ale strašná žárlivost. Vím, že to jsou jen její kamarádi, vím, že se nemám čeho bát, protože ji věřím a nic špatného nedělá. Ale mám strach a je mi z toho na nic, když si s někým píše, začne mi být blbě jen když si na to vzpomenu. Začnu takhle bláznit (že ji chci od toho odradit, ať si s nikým nepíše), ale asi jen u konkurence. Neumíte mi poradit? Já vím, že se nemám čeho bát, ale přesto mám strach a začnu si představovat ty nejhorší věci. Dost mě to vůči ní štve, nechci ji brát kamarády.

Díky.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poseidon*
hodnocení

2x

Žárlivost není na místě nikdy.

doplněno 29.04.14 17:52:

Nevěra je riziko každého vztahu, musíte s tím žít, žárlivost všechno ničí a stahuje člověka ke dnu.

iz*
hodnocení

2x

Žárlivost je láska poze k sobě sama a nedůvěra v sebe sama, ve vztah i k partnerce. Jestli ji milujete, přejte jí kamarády a nepředstavujete si žádné (natož nejhorší) scénáře!

Představte si opačnou situaci: Jak vyste se cítil na jejím místě v ovzduší nedůvěry?

Jestli svou žárlivost nepřekonáte, pohřbíte svůj vztah.

utrio
hodnocení

Máte pravdu, tohle všechno si uvědomuju a vím. Já fakt nevím co dělat. Týče se to jen tohoto.

Důvěřujte sám sobě i jí. Nevímejte druhé jako svoji konkurenci. Kdyby s Vámi nechtěla být, neměla Vás ráda a nezáleželo jí právě na Vás, nebyla by s Vámi. Prostě si važte svého vztahu a nekažte si ho zbytečnou žárlivostí jen z obav, že byste mohl o děvče přijít. Žárlivost už zničila hodně vztahů a vůbec nic neřeší. Jen se užíráte a kazíte si to hezké, co je mezi Vámi a Vaší partnerkou. Zapracujte sám na sobě a svém sebevědomí. Jinak budete ubližovat vám oběma.

iz*

Vy máte důvod být s ní, ona má stejný důvod být s Vámi. Spíše než nedůvěru by Vám to mělo dodat sebevědomí. Proč si asi vybrala právě Vás? Protože je ve Vás věco, co není v nikom jiném!

creativy*
hodnocení

2x

Radši buď žárlivý milující kluk než aby ti bylo jedno, s kým se tvá holka baví :)

Promluv si s ní o tom :) My jsme s partnerem oba extrémně žárliví, ale máme jistá pravdila a dá se to zvládnout :)

utrio
hodnocení

Díky za odpovědi. Prostě mám spíš strach z toho, že když s někým bude komunikovat, tak že ji třeba přitáhne někdo jen tak. To už asi záleží na ní no, jestli mě miluje nebo ne.

denita*
hodnocení

0x

A šlo by zkusit si s ní o tom promluvit? Možná byste se divil, co dokáže pár vět.. Zkuste jí říct, že je vám z toho nepříjemně, proč je vám z toho nepříjemně, a myslím, že až vám poví, že miluje jenom vás a nikoho jiného, mohlo by vám to dost pomoct ;). A já osobně bych na jejím místě byla ráda, že mám tak upřímného přítele, kterému záleží na našem vztahu a důvěře v něm.

iz*

Opravdu byste byla ráda, kdyby Vás Váš přítel bezdůvodně podezíral? Upřímnost ano, podezřívavost ne!

utrio
hodnocení

Já ji nepodezírám, mám jen strach. To vy jste asi ještě nikoho nemiloval a ani milován nebyl, když takhle mluvíte.

iz*

Právě naopak! Pokud někoho milujete, nesmíte jej svazovat bezdůvodnou žárlivostí a nedůvěrou. Spíše u Vás mám pocit, že netušíte, co je láska ...

denita*

Já jsem tu samozřejmě nemluvila o podezírání, ale o upřímnosti v tom, že by mi to vůbec řekl. Hodně lidí to nedokáže.

hodnocení

0x

Osobně vám poradím ať do žádného vztahu nechodíte. Zůstaňte singl a nikomu aspoň nezkomplikujete život. Žárlivost je nevhodná vlastnost do vztahu.

danys*

Ringo, tazatel již ve vtahu je, takže tvoje rada je opravdu k ničemu! Ostatně jako většina tvých "rad!"

To není vztah, když jde sebrat hrnek na kafe a bouchnout dveřmienatý není. A vám jsem někdy špatně poradil, že mě tak mile hodnotíte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]