Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chodím s holkou (18), mi je 19 a mám takový problém.
Vztah je v pořádku, funguje už 2 roky, všechno je v pohodě. Ale jakmile si ona píše s nějakýma klukama, tak ve mě začne strašná, ale strašná žárlivost. Vím, že to jsou jen její kamarádi, vím, že se nemám čeho bát, protože ji věřím a nic špatného nedělá. Ale mám strach a je mi z toho na nic, když si s někým píše, začne mi být blbě jen když si na to vzpomenu. Začnu takhle bláznit (že ji chci od toho odradit, ať si s nikým nepíše), ale asi jen u konkurence. Neumíte mi poradit? Já vím, že se nemám čeho bát, ale přesto mám strach a začnu si představovat ty nejhorší věci. Dost mě to vůči ní štve, nechci ji brát kamarády.
Díky.
Žárlivost je láska poze k sobě sama a nedůvěra v sebe sama, ve vztah i k partnerce. Jestli ji milujete, přejte jí kamarády a nepředstavujete si žádné (natož nejhorší) scénáře!
Představte si opačnou situaci: Jak vyste se cítil na jejím místě v ovzduší nedůvěry?
Jestli svou žárlivost nepřekonáte, pohřbíte svůj vztah.
Důvěřujte sám sobě i jí. Nevímejte druhé jako svoji konkurenci. Kdyby s Vámi nechtěla být, neměla Vás ráda a nezáleželo jí právě na Vás, nebyla by s Vámi. Prostě si važte svého vztahu a nekažte si ho zbytečnou žárlivostí jen z obav, že byste mohl o děvče přijít. Žárlivost už zničila hodně vztahů a vůbec nic neřeší. Jen se užíráte a kazíte si to hezké, co je mezi Vámi a Vaší partnerkou. Zapracujte sám na sobě a svém sebevědomí. Jinak budete ubližovat vám oběma.
Radši buď žárlivý milující kluk než aby ti bylo jedno, s kým se tvá holka baví
Promluv si s ní o tom My jsme s partnerem oba extrémně žárliví, ale máme jistá pravdila a dá se to zvládnout
A šlo by zkusit si s ní o tom promluvit? Možná byste se divil, co dokáže pár vět.. Zkuste jí říct, že je vám z toho nepříjemně, proč je vám z toho nepříjemně, a myslím, že až vám poví, že miluje jenom vás a nikoho jiného, mohlo by vám to dost pomoct . A já osobně bych na jejím místě byla ráda, že mám tak upřímného přítele, kterému záleží na našem vztahu a důvěře v něm.
Opravdu byste byla ráda, kdyby Vás Váš přítel bezdůvodně podezíral? Upřímnost ano, podezřívavost ne!
Já ji nepodezírám, mám jen strach. To vy jste asi ještě nikoho nemiloval a ani milován nebyl, když takhle mluvíte.
Právě naopak! Pokud někoho milujete, nesmíte jej svazovat bezdůvodnou žárlivostí a nedůvěrou. Spíše u Vás mám pocit, že netušíte, co je láska ...
Osobně vám poradím ať do žádného vztahu nechodíte. Zůstaňte singl a nikomu aspoň nezkomplikujete život. Žárlivost je nevhodná vlastnost do vztahu.
Ringo, tazatel již ve vtahu je, takže tvoje rada je opravdu k ničemu! Ostatně jako většina tvých "rad!"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.