Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem kdo mi tu dobře radí a doufám,že i dnes poradí,protože je to velmi důležité a po všech útrapách už mám všeho nad hlavu a ještě řešit něco co by měli dotyční velice dobře znát a umět... mě velice vysiluje a prostě už na to nemám...
Jde samozřejmě o rozvod a abych přiblížila situaci,děti a majetek vše již máme vyřešené. Dostala jsem se však do situace,když prostě nemám na soudní poplatek a tak jsem zažádala o osvobození.Po vyplnění formuláře který jsem ze soudu obdržela se mi dostalo usnesení,že soudní polatek je tak nízký,že soud neshledal v dané věci žalobkyně tak výjimečné a závažné okolnosti,které by odůvodňovaly byť jen její částečné osvobození od soud.poplatku. Podotýkám,že jsem nezaměst.,mám dvě děti ve vl.péči a mám příspěvek na bydlení a dávku soc.podpory z čehož je jistě patrné že si žijeme nad poměry.Mám sice svůj starý dům,ale jak ten mi pomůže vyřešit zaplacení poplatku.
Rozhodla jsem se tedy že podám žádost na stažení rozvodu v plném rozsahu a podala jsem ho.
Manžel se to však dozvěděl a zavolal mi,že tam zajde a tu částku uhradí.Po uhrazení jsem tam volala na informace,kde mi sdělili že pod jednacím číslem nemají žádnou mojí žádost o stažení rozvodu,ale znovu vydané a zaslané usnesení o soudním polatku a informaci,že mi ho prostě neprominou.
Ptám se tedy,co si o tom mám myslet a když byl tedy soudní poplatek již uhrazen a dnes mi domů přišlo identické již třetí USNESENÍ O SOUDNÍM POLATKU,KTERÝ MI TEDY NEPROMINOU a k tomu další usnesení,že řízení se ZASTAVUJE.Zřejmě se ASI našlo!
Opravdu domluva,že ničemu už nerozumím a tak se ptám,když je poplatek již uhrazen a bylo tedy jasné,že asi se rozvod konat bude...tak jak je možné že se tedy papír co tam nebyl najednou ve spisech našel a rozvod se odvolal.Přece se poplatek jasně zaplatil, aby se soud nekonal...to je logické vysvětlení.
Jsem teď z toho tak zmatená,že nevím co mám podat a jak zareagovat,ale ten rozvod se tím vyřešil,že je zaplacen tudíš ho chci dokončit. Poradí mi prosím někdo jak to dotáhnout do konce aby se rozvod konal? Moc děkuji za informaci
Souhlasím s @ringem, jak je vidět, mají tam pěkný binec, nejlepší je osobní jednání a neodejít, dokud nebude vše vyjasněno.
Sice nerozumím rozvodům ale hledal bych odpověď na tato otázky:
1.) Stáhla jste žádost o zrušen rozvodu, když manžel poplatek uhradil?
2.) Máte doklad o zaplacení poplatku?
3.) Byl poplatek uhrazen na správné číslo účtu se správným variabilním symbolem?
4.) Byl uhrazen v soudem stanovené lhůtě?
5.) Jakými argumenty soud odůvodnil zastavení rozvodového řízení?
6.) Pokud se stáhne žádost o rozvod, osvobozuje Vás to od uhrazení poplatku?
7.) Pokud ne, musíte teď za rozvod platit 2x.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.