Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod - odvolat se nebo znovu podat?

Od: ramada® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den všem kdo mi tu dobře radí a doufám,že i dnes poradí,protože je to velmi důležité a po všech útrapách už mám všeho nad hlavu a ještě řešit něco co by měli dotyční velice dobře znát a umět... mě velice vysiluje a prostě už na to nemám...
Jde samozřejmě o rozvod a abych přiblížila situaci,děti a majetek vše již máme vyřešené. Dostala jsem se však do situace,když prostě nemám na soudní poplatek a tak jsem zažádala o osvobození.Po vyplnění formuláře který jsem ze soudu obdržela se mi dostalo usnesení,že soudní polatek je tak nízký,že soud neshledal v dané věci žalobkyně tak výjimečné a závažné okolnosti,které by odůvodňovaly byť jen její částečné osvobození od soud.poplatku. Podotýkám,že jsem nezaměst.,mám dvě děti ve vl.péči a mám příspěvek na bydlení a dávku soc.podpory z čehož je jistě patrné že si žijeme nad poměry.Mám sice svůj starý dům,ale jak ten mi pomůže vyřešit zaplacení poplatku.
Rozhodla jsem se tedy že podám žádost na stažení rozvodu v plném rozsahu a podala jsem ho.
Manžel se to však dozvěděl a zavolal mi,že tam zajde a tu částku uhradí.Po uhrazení jsem tam volala na informace,kde mi sdělili že pod jednacím číslem nemají žádnou mojí žádost o stažení rozvodu,ale znovu vydané a zaslané usnesení o soudním polatku a informaci,že mi ho prostě neprominou.

Ptám se tedy,co si o tom mám myslet a když byl tedy soudní poplatek již uhrazen a dnes mi domů přišlo identické již třetí USNESENÍ O SOUDNÍM POLATKU,KTERÝ MI TEDY NEPROMINOU a k tomu další usnesení,že řízení se ZASTAVUJE.Zřejmě se ASI našlo!
Opravdu domluva,že ničemu už nerozumím a tak se ptám,když je poplatek již uhrazen a bylo tedy jasné,že asi se rozvod konat bude...tak jak je možné že se tedy papír co tam nebyl najednou ve spisech našel a rozvod se odvolal.Přece se poplatek jasně zaplatil, aby se soud nekonal...to je logické vysvětlení.
Jsem teď z toho tak zmatená,že nevím co mám podat a jak zareagovat,ale ten rozvod se tím vyřešil,že je zaplacen tudíš ho chci dokončit. Poradí mi prosím někdo jak to dotáhnout do konce aby se rozvod konal? Moc děkuji za informaci

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ze všeho nejjednoduččí je zajít na soud do podatelny a zeptat se v jakém stádiu se váš rozvod nachází, co je a co není zaplaceno a zrušeno.

doplněno 29.04.14 12:57:

nejjednodušší...

myse*
hodnocení

3x

vezměte všechny papíry co máte a dojděte se tam zeptat v jakém stavu to je, případně zda lze případ obnovit.

Tady se asi nic jiného nedozvíte...

hodnocení

2x

Souhlasím s @ringem, jak je vidět, mají tam pěkný binec, nejlepší je osobní jednání a neodejít, dokud nebude vše vyjasněno.

poseidon*
hodnocení

1x

Sice nerozumím rozvodům ale hledal bych odpověď na tato otázky:

1.) Stáhla jste žádost o zrušen rozvodu, když manžel poplatek uhradil?
2.) Máte doklad o zaplacení poplatku?
3.) Byl poplatek uhrazen na správné číslo účtu se správným variabilním symbolem?
4.) Byl uhrazen v soudem stanovené lhůtě?
5.) Jakými argumenty soud odůvodnil zastavení rozvodového řízení?
6.) Pokud se stáhne žádost o rozvod, osvobozuje Vás to od uhrazení poplatku?
7.) Pokud ne, musíte teď za rozvod platit 2x.

hodnocení

Všem moc děkuji za odpovědi a ještě teď tam zajedu *jasne* ...přeji všem krásný den *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]