Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První naušnice

Od: petr332211® odpovědí: 6 změna:

Kdo, podle tradice, kupuje miminku první naušnice?

Díky Za info.Petr

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miklous*
hodnocení

3x
Zdravím. Podle tradice náušnice kupuje kmotr :). Miminku bych je nenechala nastřelit. Já jsem nechala dceři propíchnout ouška v nemocnici na ušním. Platili jsme asi 300 (nevím už přesně - je to devět let). Stačilo se po telefonu objednat a přijet s náušnicemi namočenými cca týden v lihu. Zákrok dceři provedl lékař během pár minut na sále (tudíž v naprosto hygienických podmínkách). Náušnice ji navlékli také tam a bylo to. Ještě si vzpomínám, že mi sestra říkala, že doporučují věk do třech měsíců nebo od jednoho roku výš (aby si dítě netahalo za ouška a tím se ranky dříve zahojily). M
doplněno 29.04.14 20:04: To nevadí, že není kmotr. Náušničky může koupit otec, dědeček... ;) M
korina*

já myslím že to není duležité , děti se už málokdy křtějí, bohužel a tak náušničky může koupit po dohodě s maminkou tatínek. mám dvě dcery a obě šly s porodnice s náušničkama v oušku a to samé vnučky už v porodnici. Ba i já a moje sestra taky. Dnes mají nádherné náušničky, moje nejm. vnučka , budou ji v květnu 3 roky má kroužky ze tří barev, vypadá to moc hezky.

hodnocení

Díky za odpověďi. Problém ale je, že nemáme kmotra :)

myse*

u nás kupovala babička... ale byla jsem s ní, aby se nám oběma líbily :)

lidus*
hodnocení

2x

Tradice, tak to vážně nevím, řekla bych kmotr. Dnes by se mi chtělo napsat, že je kupuje ten co na ně má. Vnučka má první naušničky po své mámě, druhá vnučka dostane tyto a té starší koupím nové. Zkušenost-první naušničky nechat nastřelit (cca 500 i s naušničkama) a po 2-3 měsících dát klasické.

hodnocení

0x

Moje bejvalka si je kupovala sama, když jí bylo cca 25 let. Chtěla mě tím překvapit :) .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]