Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najít osobu po létech

Od: zavinac® odpovědí: 25 změna:

Zdravím,,,,chtěla bych najít osobu ,kterou jsem neviděla moc let a po napsání jí dopisu,mi byl vrácen se zněním adresát neznámý.Tak nevím,jestli se odstěhovala, či zemřela. Jak to zjistit? Děkuji všem..

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
hodnocení

0x

Pokuste se navázat spojení tak,že se přihlásíte do pořadu Pošta pro tebe u ČT.

hodnocení

díky za radu,,ale nevím,jestli se na to vůbec dívá. Tak dalece bych nechtěla až jít,,,

zwiki*

dívat se nemusí,televize ji najde...

hodnocení

0x

Ahoj:) Zkuste přímo kontaktovat příslušný Městský úřad,tam by Vám toto měli sdělit.

zwiki*

pokuď není z rodiny,tak nic neřeknou...

hodnocení

,,Jo je to z rodiny z mužovy strany,,ale teď jsem volala na Magistrát a bylo mi řečeno že se to nesmí sdělovat .Jedině tam zajet a zaplatit 500kč a oni to podají na min.vnitra a pak mi to sdělí,,No tak tedy to je hrůza.Takže musím zaplatit tuto částku, jak vidím- se jedná pouze o peníze

doplněno 02.06.14 12:44:

Prý to šlo před 15lety

iz*

Nic Vám nesdělí. Za tu pětistovku dotyčnou osobu vyhledají a předají jí kontakt na Vás. Ovšem jestli se Vám ozve, je na jejím rozhodnutí.

Jak je to daleko? Nevyšlo by Vás levněji tam zajet a poptat se mezi sousedy?

hodnocení

no právě,jen nevím jestli tam nějací zbylí sousedi jsou. Generace se střídají a lidi se už neznají, Také jsem uvažovala že tohle udělám,,

iz*

Zkuste si jméno a příjmení té osoby zadat v uvozovkách do Google, jestli něco nevypadne: "Jméno Příjmení"

alfonsmucha*
hodnocení

0x

pomohlo by, kdybychom tušili, kolik je dané osobě let. hledal jsem poslední dobou z různých důvodů (sraz ze SŠ apod.) pár lidí řekněme ve středním věku, u chlapů jsem byl celkem úspěšný, u ženských, které se vdaly a změnily jméno, to bylo horší. pokud se jedná o mladší osobu, vyplatí se googlit, podívat se na FB apod...

hodnocení

,,ne- jedná se o starší paní ,která změnila patrně bydliště po smrti manžela...

alfonsmucha*

tak to je komplikovanější. ten google bych určit zkusil, pokud je třeba paní v nějakých spolcích nebo něco na ten způsob. ale taky záleží jak obvyklé nebo neobvyklé má jméno.

hodnocení

koukala jsem přes google i na FB

hodnocení

0x
Podařilo se mi najít více osob pomocí evidence hrobů a pohřbených na hřbitově.V jednom případě jsem dostal přímo adresu toho, kdo za hrob platí a ten mi potom dal potřebné informace o dětech zesnulého, které jsem hledal.
V dalším případě z Ob. úřadu jen číslo a místo hrobu, a v lampičce jsem nechal písemný vzkaz, koho a proč hledám. Pozůstalí mi vyšli vstříc a ozvali se.
Zkuste i tento způsob.
danys*

zkusil bych 1188, jestli má na sebe vedený paušál nebo je v jejich evidencích, pak vám sdělí tel. číslo.

hodnocení

ona může mít mobila nezjistím nic,,a 1188 je šíeně drahý.Dala jsem si na PC telefonní seznam a není tam

danys*

jestli je pro vás cca. 40,- Kč drahý, pak ano..:)

hodnocení

40kč za minutu tak to je síla

danys*

kdo tady mluvil o minutě? mě to vyšlo za hovor a to operátor hledal i sousedy, příbuzné atd. Celkem mi dal 4 čísla a osobu jsem v pohodě dohledal. Jinak cena je 12,-- Kč + minuta hovoru dle vašeho tarifu /1minutu.

Nepočítejte s tím, že vám to bude někdo zjišťovat zadarmo. :)

hodnocení

Ale já jsem nepsala,že to chci zdarma,,jen jednou jsem volala a vyděsila jsem se.

hodnocení

tak těm hrobům nerozumím,,nevím,jestli žije a přece nebudu chodit po hřbitovech ,nerozumím...mohla by také být pohřbena v Praze ,,ne?

Pokud budete pátrat na místě posledního bydliště, na místním hřbitově může být pohřbený manžel nebo ona nebo někdo z rodiny. Seznamy pohřbených mají všude na příslušném stupni samosprávy.
V Praze těch hřbitovů také není moc...
Pokud CHCI někoho najít, tak třeba i na hřbitovy zajdu.
Psal jsem to jako příklad, že hledat se dá různě.
Vím o mnoha způsobech. Pokud máte vnitřní poštu, dám Vám v ní dobrý tip.
praivo*

Hejkale, jak by registrovaná uživatelka mohla nemít vnitřní poštu? ;)

Praivo, jsem na této poradně už drahnou řádku let. O vnitřní poště pro registrované vím poměrně dost.
Všímni si, že když píšeš odpověď, není u jeho nicku vidět, jestli je adresát registrovaný, teda znak R v kroužku. Stejně tak ani znak @, ani *, prostě jen čistý nick.
Tak jsem při psaní prostě připustil, že by tazatelka mohla i nemusela mít vnitřní poštu.
Hned po odeslání pošty jsem zjistil, že poštu má. Později i to, že ji přečetla.
Tolik na vysvětlení.
Ovšem tvoje upozornění může pomoci i jiným neznalým uživatelům. Takže díky za něj.
hodnocení

jistěže mám,,,vnitřní poštu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]