Jak říká kolega brz - pokud je to v řádně podepsané smlouvě,pak je neuhrazení poplatku stejné jako každý jiný dluh komkoliv a může to dojít až k exekuci za několik tisíc. Ale jiná situace je,když se jedná o objednávku ubytování přes internet či po telefonu,kdy není jakákoliv písemná smlouva.Pak platí podmínky pro nákup "na dálku" ,kdy legálně mohu do 14 dnů zrušit cokoliv a nelegálně vlastně kdykoliv a to bez sankcí. Pokud ale už jsem zaplatil nějakou zálohu,pak vznikne velká tahanice. Praxe ale říká,že u tohoto způsobu rezervace jde spíše o strašáka aby zájemci zbytečně neblokovali kapacitu zařízení či nezpůsobili provozovateli nějaké náklady,což je při rozhodování či uplatňování sankcí rozhodující.doplněno 28.05.14 06:04: větší oprava - první věta platí,ale pak je to jinak :1. Při objednávání rekreace,pobytu, zájezdu ,využití volného času apod. pomocí internetu či elektronické pošty, je smlouva uzavřena ihned,tedy "kliknutí na Enter".Dříve toto nebylo a čekalo se až na písemné potvrzení. Je proto potřebné vše uvážit, protože omyl se prodraží.2. Od smlouvy na rekreaci,pobyt,zájezd,jiné využití volného času ale třeba i oslavu v restauraci,kde byl objednán pevný termín,nelze odstoupit. Není rozhodující, jakou formou byla objednávka uskutečněna a potvrzena - písemně, telefonem, elektronickým zařízením,osobně. Takovou objednávku lze zrušit zpravidla jen po uhrazení storno poplatku /nebo shovívavostí podnikatele/. Podmínky a výše poplatku musí být ale spotřebiteli předem sděleny.3. Pokud je smlouva podle bodu 1 uzavřena bez pevného termínu využití, např. zakoupením voucheru u některých poskytovatelů slev,kdy si termín pobytu dohodne účastník později přímo se zařízením, lze od smlouvy odstoupit do 14 ti dnů od jejího uzavření ,obdobně jako při zakoupení jakéhokoliv zboží "distančním způsobem" / pomocí internetu/.
Objednavala jsem to pres booking, pred 6dni do nastupu, na pristy den, jsem to zrusila, nepodpisovala jsem smlouvu. ALe pres to je tam rezervacni cislo objednavky
Při objednávce určitě máte výši storna napsané a podepsané, čili jste s tímto stornem souhlasil. Za pár korun se dá pojostit proti stornu, ale to již je asi pozdě. Při nezaplacení vám narůstají úroky z prodlení. Pokud v ubytování byla i strava, tak se pokuste dohodnout o snížení částky o neodebranou stravu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.