Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy se zažíváním

Od: jan184* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, je mi 15 let a mám takový zažívací problém. Prostě v týdnu mám cca. 3X průjem (potřebuju ráno dvakrát na záchod a stolice je poměrně tekutá) a musím si vzít prášek abych mohl vůbec do školy. Ve škole jsem poměrně v klidu, jde o první hodinu kdy držím prdy a potom je vše ok až do konce dne. Jde o to, že většinou to mám když sním nějaké ovoce nebo zeleninu, ale stačí kapka (proto mám teď omezený příjem). Problém je v tom, že když o víkendech sním jakékoliv ovoce, jakékoliv množství tak to vůbec nevadí, prostě pouze ve školních dnech. I o prázdnínách jsem úplně v pohodě. Nevím přesně co by to mohlo být, na internetu jsem přečetl nějaký dráždivý tračník, ale já mám průjem pouze ráno, prášek zabere a stolcie není nějak extra řidká. Nevíte čím to je? Budu rád za kažou pomoc, děkuji...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mravenec10*
hodnocení

0x

Ahoj, nemáš třeba nervy ze školy? Nebo ze spolužáku? Toto mě spíše příjde psychologického rázu než fyzického.

jan184*
hodnocení

Jako z toho ne, spíš strach z toho, že ten průjem budu mít.

mravenec10*

I to stačí aby sis ten průjem vyvolal psychicky. Musíš na to nemyslet. :)

jan184*
hodnocení

Ok pokusím se. Děkuji za odpověď.

myse*
hodnocení

0x

vypadá to na psychiku. Musíš na to přestat myslet, musíš se naladit pozitivně.

Večer sám sebe přesvědčit, že zítra to bude dobrý--- a věř mi, že ono bude!

jan184*
hodnocení

Ok, pokusím se...DĚKUJI za odpověď.

lck
hodnocení

0x

Potřebuješ prášek, ale na srovnání hlavy ;). Máš asi klasickou panickou poruchu, dostáváš strach z věcí, které ostatním lidem přijdou normální. Ani si to neuvědomíš, ale tělo jede jako v modulu "strach a útěk", začne defekovat nebo se ledově potit atd. Nemáš nic s trávením, neboj, uklidní tě už jen ten prášek (ať už by byl jakýkoli). Bude ti stačit třeba jen to prodýchat. Začni tímhle lundbeck.com/...

jan184*
hodnocení

Asi to bude psychické no, děkuji za odpověď. Pokusím se tedy nějako uklidnit...Prostě já mám strach i z toho, že je problém v těle a tím pádem se bojím i toho průjmu, děkuji za odpověď.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, to jsou nejspíš nervy. Každého člověka stresuje něco jiného a někdy si to dokonce ani nepřipouští. Měla jsem to samé při nástupu do nové práce.

Pozor na ty prášky, rozhodně není ok je brát každý den.

jan184*
hodnocení

Ok, takže se snažit nemyslet, protože ono je to fakt pouze ráno a o školních dnech, jinak prostě at jim kolik chci ovoce o víkendech i před psaním tak nic a den před školou stačí si vzít pár okurek a hned musim :P, tak děkuji za odpověď ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]