Nejste přihlášen/a.
Ahoj,mám dotaz ve čtvrtek 27 jsem měl normální pracovní den,ale odpoledne se zatáhlo a začala bouřka která byla celkem rychle pryč tak za 15min. no a pak mě z ničeno nic začala pobolívat hlava ale jen na levé pulce no a když jsem přijel domu tak už prostě bolela(ale pořád jen pulka)a tak za hodinu když jsem šel umýt nádobí,tak jsem ho ani nedomyl protože se mi začala motat hlava a začali mě brnět obě ruce a byl jsem totálně bez energie že jsem si musel jít lehnout,no a druhý den ráno už v pohodě a normálně jsem šel do práce.
Tak co to bylo?Pitný režim dodržuji ty 2-2,5l(vodu ne limonády)deně,pohybu mám taky dost no ale stresu taky tak 3dny v týdnu dříve to byl stres 24h v kuse každý den,mám deb***ího šéfa
no tak se to snažím přecházet a nestresovat se,nebo to mohlo být tou bouřkou že se třeba rychle změnil tlak?Stalo se mi to už dříve ale bez brnění rukou
Nevíte náhodou co by to mohlo být?Nežažil to někdo? Díky za rady
doplněno 28.04.14 06:05:Měřím 178cm a vážim max.75kg takže nadváhu nemám a obézní taky ne,každý den mám pohyb (stavba) nekouřím,ani pasivně a nepiji,jen příležitostně třeba pivo...
Obrovské štěstí v neštěstí .. vypadá že slabá mrtvice - i v takto nízkém věku vás může postihnout ... Měl jste si okamžitě přivolat záchranku - pokud to opravdu mrtvice byla tak se otálení rozhodně nevyplatí - šupaj na pohotovost. Jednou nás přivolala paní (asi 35 let) a přesně co vy "trochu mě jako brní ruka jako mravenčení, točí se mi hlava, cítím divný tlak, mám takové těžké nohy, jsem unavená na jednu půlku těla" no tak pojďte pomale do sanitky .. "ne ne to bude už dobré- je mi líp" ani to nedořekla a švihlo to s ní o zem - mrtvice .. takže že jste mladý ještě neznamená že se vám to nemůže stát ... mrtvice je vážná a bez včasného ošetření může mít velké doživotní následky
doplněno 27.04.14 18:57:"ruce mě brněli poprvé" - tak vše je někdy poprvé - na pohotovost
doplněno 27.04.14 19:10:Váš stav a následné vyšetření posoudí lékař na základě provedené kontroly. Zajeďte si na nejbližší pohotovost.
ok takže to je na CT mozku že?Zítra bych tam mohl zajet ale nevím jetli třeba na Kladně takové vybavení mají...
Pri ďaľšom záchvate volať pohotovosť. Záleží na čase. Do 3 hod. musí byť pacient na lôžku ošetrený a aplikovaná infúzia. Ináč je to prípad pre neurológiu, a oni ťa na CT zavezú so sanitkou. Aj s modrým majákom. Podľa prípadu nasleduje USG, a aj MRI - magnetická rezonancia. Všetko ostatné je druhoradé, ako spieva Hanka Zagorová.
Migréna, mrtvice... Práce pro neurologa a vzhledem k možnosti slabé mrtvice bych to nepodceňoval.
Tak mrtvice to nebyla,je to Sinusová tachykardie byl jsem dva dny na JIPce a tři na oddělení měl jsem ten přenosnej měřák na měření srdce a měl jsem vysokej tlak teď už jsem doma a beru prášky a tak za 2 měsíce jedu do Prahy aby problém odstranily a vratily srdci správný chod...
doplněno 09.05.14 15:49:I když jsem jenom ležel a byl v klydu tak jsem měl tep 120-150 ted mám prážky na zpomalení srdce no ...
je takové hrubky klidu,prášky
nene prej pojedu tak za 2 měsíce do homolky
a prý to na Homolce odstraní,byl jsem ve Slaném ale ještě musím k obvoďáku zeptat se co s lékařskou zprávou nevím jestli jí dát obvodáku a nebo si jí nechat za měsíc jdu ješte do Slanýho na EKG na kontrolu
Jo a nevíte jestli si mám obvoďáku říct o prášky?Protože Prášky mám tak na 6 dní (beru troje) v nemocnici mi neřekli jestli je dobrat a dobrý,a nebo si nechat napsat další... Díky za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.