Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se používá povolené přečerpání?

Od: bankovnizahada odpovědí: 4 změna:

Ahoj, mám u svého účtu (ČSOB studentské) nastavené povolené přečerpání, ale vlastně nevím jak se používá.

No a teď MOŽNÁ bude situace kdy ho budu potřebovat použít... mám z toho dojem že ty peníze (které si půjčuju) prostě přesunu na běžný účet a můžu je použít, podobně jako kdyby byly na spořícím účtu? A dají se hned poslat normálním převodem? Jo?

Nebo to musím udělat nějak s předstihem?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím jak to chodí u vašeho účtu, ale kontokorent funguje tak, že normálně čerpáte dál, jen je účet v mínusu. Takže pokud to máte již povolené, můžete směle čerpat.

sebod*

Jen doplním rumíčka. Kontokorent bývá většinou velice drahý - vysoké úroky. Na druhou stranu je výhodné, že si můžete peníze "půjčit" jen na pár dní a potom účet vyrovnat do plusu. Tím pádem jsou Vám úroky počítány jen z těch pár dní, kdy máte půjčeno. Čerpáte-li kontokorent dlouhodobě, tak nezapomeňte, že většina bank chce, aby byl jednou za rok (za půl roku ) účet v plusu.

bankovnizahada
hodnocení

Přesně takhle to chci použít, na pár dní.

Přesně jde o tohle: tenhle měsíc nevím, jestli mi přijdou peníze z brigády včas na zaplacení nájmu za pokoj (máme stanovenou pokutu 150 kč za den zpoždění, takže si myslím že mi to tak jako tak vyplatí). No ale to nebudu do poslední chvíle vědět, jestli dorazily.

(vím že třeba máma musí peníze ze spořícího účtu převést tři dny předtím než je chce použít, tak nevím jestli to taky nemusím udělat nějak preventivně)

tiffany*

Povolené přečerpání, jinými slovy kontokorent, tj. to, co máte k dispozici, je fajn, ale je taky dobré se podívat, do jaké částky to platí, tj. kolik Kč můžete přečerpat, tj. jít to mínusu, není to částka nekonečná. Je to dobrá pomoc v "nouzi" a pokud si pohlídáte, aby to nebylo na dlouho, tak to ani nevyjde draho. Je ale potřeba počítat s tím, že jakmile Vám na účet dojdou peníze, tak se ihned započtou na tuto půjčku (bez Vašeho příkazu) a dluh se tak splatí. Každopádně je to výborná věc, nemusíte si půjčovat a složitě splácet, funguje to snadno, je ale dobré si peníze hlídat a nevyužívat přečerpání příliš často :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]