Nejste přihlášen/a.
Co dělat, když život Vám jen tak pluje pod prsty a vy už nestačíte vůbec na nic? Ráno vstáváte a najednou už jdete zase spát... Každý den je stejný. Ráno-cesta-škola-cesta-doma-učení-spát, věčný koloběh. Pomalu už se nemáte ani z čeho radovat, je to už všechno tak nudné a ohrané. Opravdu už mě to přestává bavit... Nevíte, prosím Vás, co mám dělat, aby to pro mě nebylo tak steryotipní?
doplněno 23.04.14 19:58:a vím, že bych se měla věnovat trochu více koníčkům, ale copak na to mám vůbec čas, energii nebo náladu?. Ne.
Lucko,tomu se prostě říká koloběh života.Někdo toho stihne méně,druhý více,musí se vše pečlivě zorganizovat.Až vyjdeš školu,budeš chodit do práce,později budeš mít rodinu-manžela + děti,ráno vstaneš,budeš jim připravovat snídaně,svačiny,povedeš je do školky,do školy,odpoledne přijdeš z práce,budeš muset nakoupit,uvařit,vyprat,vyžehlit,vytřít,vyluxovat,atd.,atd.Starat se ještě o další a další věci.
Musíme si nalézat radosti i v maličkostech ,z toho se život skládá...Čas je nepříjemný společník,ale nedá se stopnout,bohužel...
lucko, asi bych si řekla, že se tohle období - škola prostě musí přežít... a plánovala bych si, co budu dělat pak, o prázdninách, už je to za pár... ale neříkej mi, že opravdu nemáš čas, energii ani náladu na nic dalšího kromě školy? opravdu to nejde? škoda... ale prázdniny už jsou za chvíli, to vydržíš...
Udělej si příjemný a splnitelný cíl po kterém toužíš a zaměř se na něj. Nevím co by tě bavilo. Příklad, příští týden zajdu do divadla, pročtu si program a napíšu si co by mě tam bavilo. Pak budu shánět někoho kdo by se mnou šel. Kohokoli, třeba i maminku, babičku nebo kamaráda, či kamarádku. Koupím lístky a budu se celou dobu těšit až půjdem. Jestli máš jiný zájem než divadlo tak to zkus třeba sportovním utkání, kino, návštěva výstavy, muzikálu, malého výletu na historicky zajímavé místo v okolí . Už jen ta doba těšení se, naplánování toho a pak sdílení s někým ten krásný zážitek. To je také zpestření životního koloběhu. Možná, že se ti zdá, že tě to nebude bavit a je to zbytečné, přemluv se a zkus to. Určitě nebudeš litovat a uvidíš, že tě to povzbudí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.