Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpáteční jízdenka, opět cesta tam

Od: martiinn odpovědí: 7 změna:

Dobrý den rádcové,

moje situace: (koupil jsem si zpáteční jízdenku Zábřeh-Praha). Ráno jsem jel do Prahy na pohovor, uspěl jsem a mám již zítra ráno být v Praze. S tím jsem však nepočítal a tak musím jet samozřejmě zase domů (Zábřeh) a ještě dnes ke známému na přespaní zase do Prahy. Chci se zeptat, jestli můžu jet na tu zpáteční jízdenku znova do Prahy, nebo si musím koupit nový doklad? Děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jen můj názor:

Ta jízdenka se jmenuje "zpáteční". Z toho jasně plyne, že je určena na cestu tam a zpátky, ve Vašem případě tedy ze Zábřehu do Prahy a zpět do Zábřehu a to jen jednou.

knifethrower*
hodnocení

0x

Nový doklad. Zpáteční jízdné obnáší jednu cestu tam, jednu zpět.

hodnocení

0x

Šmarjá...

Jízdenku jste si koupil Zábřeh-Praha-Zábřeh...

nikoliv Zábřeh-Praha-Zábřeh-Praha...

To snad není tak těžké..

hodnocení

0x

Zdravím dalšího občůrávače (tebe!).

Musíš si koupit nový doklad.

Teoreticky pokud by se ti povedlo dojet do Prahy a pak zase do Zábřehu aniž by ti průvodčí označil jízdenku, tak bys ji mohl použít. Ale ta šance je hodně malá.

A pokud bys to opravdu chtěl zkoušet, tak si nejprve zjisti, jaká je výše pokuty za jízdu na černo. To tě možná přesvědčí, že investovat do další jízdenky je lepší varianta.

anonym0

Za jizdu na cerno je opravdu pokuta, ale v praxi jsem jeste nevidel, ze by ji nekdo dostal. Maximalne vysazeni na dalsi stanici. Scenar je vzdycky stejny. Mate jizdenku, nemam. Mate doklady, nemam. Tak si na dalsi zastavce vystupte a pruvodsi nic neresi. Dojizdim 15let a takovych pripadu jsem videl dost.

Já jsem to psal proto, že jsem před týdnem viděl nový ceník jízdného metra ve Vídni.

Základní jízdenku zdražili z 2,10EUR na 2,20EUR. To není tak hrozný. Ale jako poslední informace je na ceníku uvedena (STRAFE) pokuta za jízdu bez dokladu 102EUR.

hodnocení

0x

Zpáteční jízdenka Zábřeh-Praha platí pro jednu jízdu Tam a jednu jízdu Zpět,Jízda Tam musí být nastoupena v první den platnosti na jízdence vyznačené a jízda Zpět se musí uskutečnit nejpopzději do druhého dne do půlnoci-myšleno do půlnoci dojet do Zábřehu.Takže nový doklad na další cestu Zábřeh-Praha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]