Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převzetí dopisu jako souhlas?

Od: kontakt* odpovědí: 4 změna:

Chci se zeptat,dnes přišlo druhovy rekomando a pošťačka to dala mně a já podepsala.Jenže až doma jsem si všimla,že je to dopis od bývalého zaměstnavatele,který vlastně převzetím tohoto dopisu chtěl jakoby souhlas na uznání škody kterou vlastně druh nezavinil.Je nějaká možnost rekomando vrátit na poštu pokud to nepodepsal vlastnoručně druh ale já a podepsala jsem to mým jménem

Děkuji za info

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Převzetím zásilky s ničím nesouhlasíte. Jen začíná běžet lhůta na případnou obranu.

iz*
hodnocení

3x

Podpisem jste pouze potvrdila převzetí dopisu. Váš podpis nevyjadřuje (ani nemůže vyjádřit) souhlas Vašeho přítele s obsahem převzatého dopisu.

Pokud Váš přítel nebude s obsahem dopisu souhlasit, bude muset patřičně zareagovat (např. písemně odmítnout požadavek zaměstnavatele).

Zaměstnanec odpovídá zaměstnavateli za způsobenou škodu, v případě neúmyslné škody a bez hmotné odpovědnosti až do výše čtyřapůlnásobku průměrného výdělku Ovšem zaměstnavatel by musel zaměstnanci zavinění prokázat.

Jestliže Váš přítel škodu nezavinil, měl by to bez odkladu písemně oznámit zaměstnavateli. Na něm pak bude, aby ev. zavinění prokázal.

------- Jiná situace by byla v případě, že Váš přítel se zaměstnavatelem uzavřel dohodu o odpovědnosti (tzv. hmotnou odpovědnost), u níž je to naopak.

V případě dohody zaměstnanec odpovídá za svěřené hodnoty v plné výši a pokud škodu/schodek nezavinil on (nebo jenom on), musí to prokázat.

------- Snad jsem to napsala srozumitelně, když tak se ptejte dál.

hahanaj*
hodnocení

0x

Chyba, že jste to převzala- přeci se nejdříve podívám co podepisuji, ne? Mohla jste se tím vyvarovat nepříjemnostem .

Druh by si ho možná ani nevyzvedl. Rekomando těžko vrátíte , když jste ho převzala a podepsala převzetí.

vrátit nelze, ale dost pochybuji, že převzetí lze brát jako souhlas - jak může vědět, co se v dopise píše, aby tím souhlasila s jeho obsahem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]