Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla bych poradit-cca před 2měsící mi někdo šlápl kopačkou na malíček u nohy-nehet se podélně rozpůlil,ale dobrý nebolel nic,tak jsem to nechala.nyní 4den je malíček zarudlý červený a na zmáčkutí bolí,kolem nehtového lůže je bílý.První den v něm hrozně cukalo a bolelo a vytýkal prasklým nehtem hnis-dávala jsem černou mast,heřmánkovou koupel,bolest povolila v malíčku necuká,ale je porád červený,oteklý...K doktorovi se mi nechce ,že to bude stráhat a řezat a bůhví co ještě...jak dlouho můžu sama léčit než zajdu k doktorovi?
Dobrý denSama prosím nic nelečte a utíkejte k lékaři!Je nutné nehet strhnout,jinak Vám hrozí i amputace prstu.Měla jsem to samé...To sthnutí vůbec nebolí,dají Vám lokální anestezii a celé to vyčistí a vydezinfikují.Opravdu,běžte,alou
Sežeňte se roztok Rivanol, nalejte na čistou gázu, přiložte a neprodyšně zavažte. Nechte tři dny zavázané, nez přístupu vody a vzduchu. Poté akci zopakujte, případně můžete opakovat dle potřeby. Mně Rivanol zachránil prst před operací.
doplněno 23.04.14 13:31:Jo, to je pravda, všechno je pak žlutý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.