Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektro-odpovědný odpovědný zástupce

Od: jm* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer. Zvažuji o rozšíření živnosti o elektro práce. Jedná se konktrétně o Montáž, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení. Jde o živnost řemeslnou. Jelikož nejsem v tomto oboru vyučený a abych získal oprávněné k této činnosti, chtěl bych to provést prostřednictvím odpovědného zástupce. Jen si nejsem jistý, zda u tohoto druhu živnosti jde použít forma odpovědného zástupce. Nevíte někdo, zda je to možné? Děkuji za reakce a přeji hezký zbytek večera :) JM

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Doporučuji si přečíst živnostenský zákon, který to řeší. OZ není pochopitelně nutný u živ. volné.

jm*
hodnocení

Živnostenský zák. jsem si přečetl. V měm jsem se dočetl,že je potřeba doložit požadované vzdělání, nikoliv to, zda lze tuto činnost vykonávat prostřednictvím odpovědného zástupce. Toto potřebuji vědět?

Je mi jasné, že u živnosti volné není potřeba dokládat vzdělání, to mám z praxe vyzkoušené :)

řemeslná živnost - Odborná způsobilost § 21 + § 22

vzdělání můžete nahradit 6-letou praxí v oboru nebo taky rekvalifikací s akreditací (jestli tedy v tomto oboru rekvalifikace existuje)...na úřadu práce bývají vypsané nějaké elektro rekv. Přes úp pro vstup do kurzu musíte splnit dané podmínky - vzdělání aj. Když si zaplatíte sám, stačí si domluvit s firmou, která rekv. provádí

Otázka je, jaké máte znalosti v tomto oboru a zda budete schopný po kurzu samostatně pracovat v elektro?

doplněno 22.04.14 10:28:

"semtam" souhlas...najít odpovědného zástupce v oboru elektru nebude jednoduché

buss

Asi jste přeskočil § 11 nebo se k němu nedostal.

semtam
hodnocení

0x

Teoreticky, ze zákona, může. Jen bych chtěl vidět toho, kdo si jako zodpovědná osoba vezme někoho na starost zrovna v tomhle oboru.

jm*
hodnocení

Odpovědného zástupce mám vyřízeného. Elektro provádět já nebudu, jen potřebuji k tomu mít oprávnění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]