Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám souseda, který nemá zdravý rozum. A nasadil mi cca 60 cm od našeho plotu na straně svého pozemku, řadu tuji. I když jsem ho upozornil, že tuje vyrostou a větve budou zasahovat do plotu, nebudu moci plot opravovat, natírat a že větve bodou plot ničit. Vysmál se mi, že mu to tak povolili na MÚ, Že to mělo být 30 cm od plotu a že už to dává 50 cm od plotu. Ale kmenem 50cm od plotu, to mu asi nedošlo. Také u dalšího s námi sousedícího plotu byla již dříve nasazena řada tují, o ty se nestará, nestříhá a větve prorůstají naším plotem. Psal jsem na MÚ, odbor stavební. Ti mi odpověděli, že tuje nejsou stavba, tak se tím nemohou zabývat. A doporučují problém řešit soudní cestou. Je zákon, předpis atd., který by určovalal sousedům jak daleko od plotu mohou sadit stromky, keře apod.? Chci se bránit férově a zákony ČR. Jak postupovat?
Za odpovědi děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.