Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,zajímalo by mě,pokud nebudu bránit kontaktu dcery s otcem,jestli musí vědět,kde bydlíme?jinak se nebráním,aby uřady věděli a klidně zkontrolovali,že je vše v pořádku.Mám dceru ve své péči,otec za ní pravidelně jezdí,ale také cítím a sleduji,že se chystá mi ji sebrat.Ted nemuže platí milionový dluh ještě 2 roky,peníze prohrál,ale to nemužu dokázat.Dále má pocit nenahraditelnosti a pusobí výchovně jako pouze hodný tatínek,který vyhoví absolutně ve všem,jen aby měl klid.Momentálně oblbuje dárečky navíc.Proč nechci aby znal kde bydlíme.Duvod je takový.že shání drby z okolí,které pak chce použít u soudu,aby dceru získal.Další skutečnost,co muže použít,je,že jsem se léčila na psychiatrii.Jenomže psychicky jsem se sesypala tenkrát,když udělal milionový dluh..k lékaři chodím pravidelně,aby měli přehled,že jsem zpusobilá se starat a nejsem zralá na nesvéprávnost,jak on tvrdí..je toho na mě poslední dobou dost,jsem vystavena tlaku a za chvíli by se mu dařilo své tvrzení naplnit.kam se mám obrátit.Jde na svoji žádost vyžádat si vyšetření o pravdomluvnosti a vše sepsat předem?Jelikož až vyrukuje,bude pozdě na přemýšlení,co dělat.Dcera ho má ráda,on ji též,ale opičí láskou.V očích dcery jsem asi čarodejnice,jelikož vychovávám a nezametám cestičku,chci ji připravit do života.Vím,že by s ním proto šla hned,je ji 6 let.Nemužu přece dělat to co on a tahat ji dárečky na svoji stranu..ach jo,nevidím východisko,nejraději bych utekla hodně daleko.
Souhlasím s Albatrosem, otec má právo vědět, kde jeho dcera žije. Přestože jste rozvedeni, odpovídáte za její výchovu oba.
Šestileté dceři bych už vysvětlila, co otec neustálými dárečky i povolováním všeho sleduje.
A vysvětlila bych jí, že to tak je jenom proto, že nežijí společně. Jakmile se k němu nastěhuje, bude muset dodržovat pravidla a plnit své povinnosti.
Občanský zákoník, § 890:
Rodiče jsou povinni si vzájemně sdělit vše podstatné, co se týká dítěte a jeho zájmů.
bydliště dítěte bych rozhodně pod pojem "vše podstatné" zahrnula, takže ano - otec má právo znát bydliště dítěte. ale i tak, není mi jasné, jak byste ho před otcem chtěla utajit, šestileté dítě svoji adresu rozhodně zná.
Juglans, já si myslím, že byste tohle všechno neměla tak intenzivně prožívat. Vím, že se mi to kecá, ale sama jsem si to prožila a vím o čem mluvím. Měla byste šetřit síly. Čeká vás ještě velice dlouhá cesta a vy musíte, se zdravou hlavou, tu cestu ujít a převést přes ni, ve zdraví, i dcerku. A stát se může ledacos. Nepřemýšlejte hodně dopředu, seďte na prdeli a počkejte, až problém dojde k vám. Nevyhlížejte ho, nepřivolávejte ho. "Nikdy nic nikdo nemá míti za definitívní. . . " Třebas ten můj, ten se zamiloval a pak zamilovával. Mezi těmi vztahy se začínal dětem věnovat, uvažovat o vlastní péči, chtěl chodit na SRPŠ a podepisovat žákovské knížky. Pak se mihla nová usměvavá prdelinka a my měly zase na chvíli klid. Jééééžiši, to bylo! (Ale jen tak, pro zajímavost, boty jim nekoupil, na lyžák nepřidal, výživné zvýšit odmítl a na narozeniny 10 let jedna dostala nafukovací žabku a druhá, o několik let později, nějaké zvířátko slepované ze škebliček ) Proto, heslo dne: Co tě nezabije, to tě posílí. Buďtě v klidu a ten klid a jistotu dejte sobě i malé. Zvládnete to!
Juglans, jak starý je ten pán? Mi to příjde jako dědeček, ne otec. Prarodiče jsou na to, aby si spolu užívali a rozmazlovali. Vychovávají maličko, skoro nic. Pro to, čeho se obáváte, soud vám malou vzít nemůže. Dejte jen pozor na pusu a chování k vašemu ex, abyste se malé tím nezprotivila a pak by mohla jít k němu jen vám na truc.
Bývalému je 55,ale myslím,že u něj to věkem nebude,měl to prý takhle vždy,vychoval by tak maximálně cvičenou opici.Jsem také starší matka,ale opičí lásku nedávám,nezametám cestičky.Jinak chápu,že věkem člověk více sleví...myslíte,že mě ji nemuže vzít?Co když si něco vymyslí..dcera ted dlouho nechodila do školky a on s tím mává..tak jednak jsem v září byla na operaci a nemohla jsem ze školky ráno chodit 4km pěšky a zase pro ni odpoledne,zpět busem.Ted bus přidali,tak aspon pro ni už nemusím pěšky...Ale ráno ze školky ano a v ziomě se mi kolikrát nechtělo.ted je teplo,tak dcera začala chodit..Daší věc,obědy platím jednou za 2-3 měsíce,protože chodila málo a tak jsem naposled dala 500kc..Z korunami trochu bojuji,zustal mi po bývalém dluh,ale vycházím..Představte si toho hajzla,dostal mě do dluhu,sám milion splácí a on jde se zeptat jestli mám všechno zaplacený.Když žil semnou,věčně nebyly peníze,díky jeho závislosti na fortunu.Pak když jsem po 9 letech bouchla do stolu,začala spravovat finance sama,tak jsem z minima ještě měli 4000kc ušetřeno a to neunesl,že nemohl házet penězy a proto si našel ženskou,která je ochotna vše financovat a věří,že až za 2 roky splatí milion,tak ji bude vše vracet a hýčkat ji..Opravdu jeho charakter je hrozný,ale to jsem poznala až po letech co je zač,umí se náramně předtvařovat a u soudu určitě taky oblbne..Dokázal to tenkrát,když jsme byli u odborníka,zapusobil,já tam byla během chvíle braná za blbce..
zdravím všechny rádce,pečlivě jsem si od každého přečetla,ale reagovat jednotlivě budu déle.po zvážení a až naberu trochu sil.zatím díky za nynější a další názory..
doplněno 22.04.14 21:22:Jak jsem tak ale pochopila,bydliště musí vědět.Docela by mě zajímalo,jestli když nezanedbávám péči,mužu přijít o dceru stejně,třeba proto,že shledají odborníci,že tatínka má raději a nebudou se již zabývat proč,jelikož ji vše dovolí..Víte bývalý se tak chová nejen kvuli přetahování na svoji stranu,ale on takový byl pořád,ikdyž s námi žil,vubec nevychovával a ve všem dával dítěti zelenou...příklad:Udělala jsem dceři snídani a jeho to nezajímalo a šel a udělal ji jinou,kakao,v přesvědčení,že když ho má ráda bude ho mít pořád..a tak to bylo ve všem..Jak mě se ulevilo,když odešel a mohla jsem svobodně učit dítě jíst vše a koupit jogurt jiný než jahodový..Tatínek ze stejného duvodu,jiné nechtěl kupovat a ejhle,dcera jí i jiné,kdo by to byl řekl,že..tohle jsou zdánlivé prkotiny,ale děti jdou vždy tam,kde mužou více..vysvětlovat dceři,že je to momentální postoj otce,aby ji přetáhl,nemohu,není to pravda,ona také ví,že je pořád stejný,když bydlel s námi..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.