Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat ohledně reklamace. Reklamovala jsem pouzdro na tablet, že má klávesnice závadu. Přiložila jsem průvodní dopis, kde byla i věta:"Zároveň Vás prosím o vystavení písemného potvrzení o uplatnění reklamace s uvedením, kdy jsem právo uplatnila, co je obsahem reklamace, a následně potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace."
Udělala jsem velkou chybu, že jsem hned nepožádala o vrácení peněz, protože o opravu jsem tedy nestála.
Za pár dnů přišel reklamační protokol, kde stálo napsáno- požadovaný způsob vyřízení: oprava.
Myslela jsem, že je na obchodníkovi, že si sám vybere, jestli mi dá nové, nebo to opraví, že si to asi nemůžu říct, protože jinak by se mě byli zeptali mailem, že zjistili to a to na tom pouzdře a jestli chci opravu nebo vrátit peníze. Tenhle mezikrok mi tam nějak chybí.
Stálo tam rovněž- očekávané datum opravy- za 4 týdny od mého odeslání. Jenže za dva týdny, co mě to nedalo spát, jsem si řekla, že jim ještě zkusím napsat, že bych ráda peníze a ne opravu. Odepsali, že jsem měla způsob vyřízení napsat v průvodním dopise, a že pouzdro je v servisu a že už to nemůžou ovlivnit, a: "Pokud servis za zboží vrátí peníze, samozřejmě Vám je také vrátíme nebo může být reklamace vyřízena také opravou / výměnou zboží. "
Za týden mě doma překvapila neočekávaná zásilka- přišlo to pouzdro. Nikdo se mě vůbec na nic nezeptal, asi jsem podle nich měla na jejich dopis reagovat zase hned, ale jak, když nevím, co s tím pouzdrem servis zamýšlel. Asi jsem měla napsat, že každopádně chci nové nebo peníze.
No a přišlo opravené, což mě štve a mírně odřené, takové dvě tečky na stojací nožce, která je barevně lakovaná. Od začátku mě štve, že lak se dá snadno sedřít na jakémkoli místě.
No a způsob jak přišlo- obrovská krabice, jsem nechápala proč, a v ní v původním papírovém obale to pouzdro strčené jen zpola dovnitř, protože víc se jim to nepodařilo, protože krabice je neúměrně těsná. Sama vím, že když se podaří pouzdro nacpat dovnitř, tak je heroický výkon ho dostat ven a dochází k odřeninám.
Takže mi přišla trošku dvakrát ďobnutá nožka, což se jim podařilo při tom rvaní do krabice.
Prosím, myslíte, že už s tím nic neudělám? Já bych chtěla to pouzdro aspoň vyměnit u nich za nové. I když je šunt ten lak, pouzdro se mi líbí.
Děkuji.
Myslela jsem, že je na obchodníkovi, že si sám vybere, jestli mi dá nové, nebo to opraví, že si to asi nemůžu říct, protože jinak by se mě byli zeptali mailem, že zjistili to a to na tom pouzdře a jestli chci opravu nebo vrátit peníze.
No to je ale omyl. Vy! něco žádáte. V OZ najdete... Kupující sdělí prodávajícímu, jaké právo si zvolil, při oznámení vady, nebo bez zbytečného odkladu po oznámení vady. Provedenou volbu nemůže kupující změnit bez souhlasu prodávajícího; ... Přiště před jednáním si načíst zákon.
Přečti si podmínky reklamace. Výrobek musí mít více vad nebo musí jít o 3. reklamaci, aby si mohla peníze žádat zpět. Přečti si tak reklamační řád příp. obchodní podmínky daného obchodu.
Také jsem reklamovala věc, kterou jsem nechtěla, nebyla jsem s ní spokojená a formulace "požadovaný způsob vyřízení: oprava" mě dost vytáčel (chtěla jsem peníze).
V prvé řadě se vše opravuje, pokud nejde opravit, vyměňuje se za stejné zboží, pokud se již zboží nevyrábí, vrací se peníze (i když nejde o třetí reklamaci).
U reklamace by si měla firma udělal protokol o přijatém zboží - tj. co bylo zasláno + stav (většinou si zapisují každý škrábanec či odřeninu). Po vyřízení by měli říct chybu + popis opravy.
Byly tam 2 velké různé závady, obě museli odstranit. Ještě nefungoval držák. A podmínky jsem četla, bohužel špatně asi pochopila, protože dopis jsem psala podle jednoho mustru, co byl v nějaké příloze občanského zákoníku.
doplněno 20.04.14 22:46:A ještě na té podpěrné nožce byl čmáranec propiskou, tak 4 cm, a nešlo to pořádně vyčistit ani mýdlem.
doplněno 20.04.14 22:48:Ten čmáranec udělali také oni, před odesláním jsem si pouzdro i fotila. Reklamační protokol jsem dostala před opravou a po opravě už žádný papír neposílali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.