Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit závislosti na nikotinu?

Od: popelka595* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

dotaz se netýká mě (já jsem díkybohu přestala kouřit cca před třemi lety, přestože jsem nikdy "typický kuřák" nebyla), ale mého přítele, který kouří pět cigaret denně s tim, že první cigaretu si zapaluje cca kolem 17.hodiny před prací. Sám řikal, že se pak cítí, jakoby ho někdo bouchnul kladivem, okamžitě mu těžknou víčka, ale stejně v tom stále pokračuje.

Už jsme se o tom spolu bavili mockrát, protože mě prostě nemůže být jedno, že člověk, na kterém mi záleží, si dobrovolně dává do těla všechny ty jedy. Koneckonců jsme se i shodli, že kdybychom do někoho dávali vědomě např. formaldehyd, akrylamidy, CO, aceton, butan, amoniak, tak nás obžalujou z pokusu o vraždu. Přítel jinak žije (podle mého) velmi zdravě (přestal pít slazené nápoje, pije už prakticky pouze pitnou vodu a sypané čaje, jezdí hodně na kole, jí kilo zeleniny denně a vůbec se hodně dobře stravuje, myslí pozitivně atd) a jediné, co mu to tedy kazí, jsou právě ta cigára.

Tak se na Vás obracím s radou, jak mu pomoci zbavit se kouření těch pěti cigaret v práci. Budu ráda za každou přípomínku. Mám dovoleno do něj i rejpat :)), což ale nechci, protože vím, že u mě to funguje přesně opačně :))

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Zkuste mu koupit elektronickou cigaretu. Důležitý je kvalitní atomizér a liquid. Koupit tak 18mg/ml a snižovat. Co vím z okolí tak tři kuřáci z dvaceti přešli úplně na elekriku a jeden z padesáti skončil díky elektrice úplně.

cuca*
hodnocení

0x

To je tezke. Nikoho nedonutite prestat kouřit. Musi chtít sám.

Pak se da hledat reseni..

popelka595*
hodnocení

On chce přestat, jenom neví, jak na to, proto prosím(e) o radu zde.

Když kouří jen pět denně a první si dává až navečer ,tak přestat by mělo být lehčí než pokud by kouřil pedesát denně,a v noci se budil na cígo! Ale i pak to jde pkd dotyčný opravdu chce přestat,na rozdíl od toho že nechce sám!Prostě at s tím ihned sekne,zbytek cigaret zahodí a místo nich at si koupí několik krabiček tictac-ů.

osobní zkušenost,kouřil jsem oněch padesát,někdy jsem zvládnul i stovku denně,pak jsem s tím seknul (když mi zdražili starky na přes dvacet káčé,dnes už ani nevín na kolik přesně)Dokonce jsem nemusel ze zdravotních důvodů ,prostě jsem jednoho dne s tím přestal!

Jinak tam žádný návod není,většinou se musí každý rozhodnout a udělat ten krok.Náš šéf dokonce platil nějakému léčiteli (stálo ho to dle jeho slov asi 15000kč) a snad kouří dodnes(10 let jej nevídám)!

popelka595*
hodnocení

Děkuji za odpověď, já sama jsem s cigaretami přestala ze dne na den, takže vím, že tato zdánlivě "jednoduchá metoda" opravdu funguje. U přítele ale vidim, že to má hlavní souvislost s prací, kde není spokojen, což mi i sám potvrdil. Jenže tam bohužel ještě nějakou dobu musí (=chce) vydržet.

Proti léčitelům já osobně nic nemám, ale pokud si někdo naúčtuje 15tis. za léčbu, která nakonec nepomůže, tak mi to pak přijde srovnatelné s klasickou medicínou, kde doktorům také (většinou) nejde o uzdravení lidí, ale pouze o potlačení symptomů a hlavně výkaz bodů pro pojišťovnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]