Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedospělé děti vs těhotenství

Od: feith odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
byla bych ráda, kdyby jste mi mohli poradit, mám syna , kterému bude 17 let a se svoji přítelkyní, které bude 16 let čekají miminko.Oba jsou studenty středních škol a tudíž nejsou výdělečně činní. Jako matka syna bych ráda věděla, jaká práva a povinnosti z tohoto vyplývají nejen pro syna, ale i pro nás s manželem.Hned na začátku jsme se dohodli, že se o malinké i synovu přítelkyní postaráme, aby mohli oba dostudovat, ale najednou si to její rozvedení rodiče rozmysleli a chtějí ji mít doma. Já jsem hned na začátku řekla, že nedovolím synovi aby se knim nastěhoval, protože ta rodina mění často své názory a nechci aby syna pod nějakým tlakem donutili vykašlat se na školu a jít pracovat. S manželem jsme ochotni se o maličké postarat a umožnit i synové přítelkyni dokončit střední školu a teď si nevíme rady jak se dál zachovat a jak dál pokračovat.A také bych ráda věděla jak to je po finanční stránce, kdyby po nás chtěli jen peníze, kolik musíme přispívat a nebo na koho se musíme obrátit. Děkuji za radu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

renata34
hodnocení

0x

No, nevím, nevím... v tomto věku a v dané situaci, dívce je jen patnáct, nebylo by rozumnější přerušení těhotenství /pokud to samozřejmě ještě jde/? :( Renata

feith
hodnocení

Nejde, dozvěděli jsme se to až v 16 týdnu těhotenství

hodnocení

0x

To teda je situace!*zed* Vůbec vám nezávidím. Myslím, že než naše rady, zajděte na sociálně-právní odbor jakéhokoli Úřadu a zeptejte se. Jsou tam proškolené a praxí ošlehané sociální pracovnice a ty budou vědět co dělat a na co máte právo a co udělat, abyste to právo získala. Každopádně vás obdivuji a držím palce, ať to pro všechny dobře dopadne.*palec*

feith
24.04.09 13:18
hodnocení

Díky moc

dusatka*
hodnocení

0x

Také lze získat bezplatně radu při osobní návštěvě občanské poradny. Najděte si nějakou blízko vašeho bydliště: www.obcanskeporad/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]