Nejste přihlášen/a.
Dceři je tento měsíc 26 let a dále studuje, je to její druhá vysoká škola, tu první úspěšně dokončila. Dohodla se se mnou že ji již nemusím přispívat na školu. Zajímalo by mne zda nemám podat žádost k příslušnému soudu který mi určil alimenty o zrušení platby alimentů? Děkuji Stanislav
Pokud soud vydal rozhodnutí o výživném, pak já osobně radím - obraťte se v této věci opět na soud, aby tuto povinnost novým rozsudkem ukončil. Soudu můžete předložit klidně i dohodu, že jste se na tomto s dcerou domluvili, že ona sama již výživné od Vás nepožaduje. Soud k této dohodě přihlédne a nevidím důvod proto, aby Vaši vyživovací povinnost neukončil v tomto případě.
Má pravdu-rumicek-přispívat musíte dokud není schopna se sama živit a pokud studije tím spíš.Pokud jí nebudete přispívat muže si dcera u sodu třeba i po čase o peníze od Vás zážadat,až 4 roky zpětně.
Jenže po vystudování VŠ už je schopna se sama živit. To že studuje jinou-další, by soud nezajímalo. Věční studenti nárok na výživné nemají!
to je pravda. ale taky je pravda, že tohle by měl ideálně potvrdit soud. protože pokud by se dcera obrátila na exekutora s rozsudkem o alimentech v ruce, že otec neplatí, tak exutora nebude zajímat, jestli dcera je nebo není schopna se sama živit. toho bude maximálně tak zajímat to, jestli otec platí a pokud neplatí, tak jestli má v ruce doklad o tom, že platit nemusí.
i když tedy jestli jsou otec s dcerou ve shodě, tak by snad mohla stačit dohoda mezi nimi s notářsky ověřenými podpisy? ale nevím, jenom mě to tak napadlo, u zletilého dítěte už se do toho necpe sociálka, dítě si rozhoduj samo za sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.