Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Policie zverejnila tel na anonymni udani

Od: jajapaja* odpovědí: 10 změna:

dobry den mam dotaz muže policie po anonimnim udani ihned pri prvnim prosetrovani rici telefoni cislo ze ktereho bylo volano na policii? a pokud ne jak to resit. diky tomu prisel dotycny na to kdo volal! a bude muset asi probehnout mimosoudni vyrovnani! policie z daneho mesta znala danou udanou rodinu a ihned jim rekla tel cislo!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já mám odpor k amonymům. Ale stalo se. V domě cca 100m před našimi okny, prodávali dva mlaďoši drogy z francouzského okna v přízemí. Naprosto otevřeně chodily smažky pro svou dávku. Nejenže chodily, ale oni stávali pod našimi okny a čekali, až ti dva dostanou zboží nebo příjdou domů. To teda byly držky! To vám povím, šel z nich strach. Ve dne i v noci. A když dávku dostali, za rohem našeho domu ihned aplikovali. Takže kolem domu se povalovaly obaly, stříkačky, odpadky na grc. Jednou jsem na dohled toho domu potkala dva policisty (sledujete s jakou úctou píšu plicisty a ne policajty?) Vypadali jako kdyby vystoupili z náborové reklamy. A říkám jim, že bych jim potřebovala něco říct a že je prosím, ať nereagují, jen mou informaci využijí k nápravě. To jsem si dala! Ještě jsem to nedopověděla a jeden začal vřískat: "Prosím vaše jméno, adresu a telefon." A velkými rozmáchlými gesty začal vytahovat blok a tužku. V klidu a tiše se ho ptám, co to dělá, že tohle řeším takhle proto že se bojím pomsty, že budu bez. Zvláště pak, když budu muset jít svědčit. Že jsem si myslela, že tuto informaci s adresou předá Protidrogovému. Nic jiného po něm nechci. Řval jak hňup a já jsem jen stihla říci, ať zapomene, že jsem otevřela pusu a cokoliv řekla. Ještě jsem se zeptala "Pomáhat a chránit?" ;) A tož tak. Poučila jsem se.

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, já si myslím, že může, protože když je někdo z něčeho obviněný, tak se mu oznámí kdo ho obvinil. A žalovat nebo udávat se nemá, copak jsme národ práskačů? Mě se čím dál tím víc zdá, že ano. Každý chce něco na někoho oznámit, proč?

Milý pane, není pravda, že udávat se nemá. Oznámení trestného činu je vaše i moje povinnost. Nenazývejte prosím lidi, co tuto povinnost plní (na rozdíl od těch, co se otočí na druhou stranu a dělají, že nic nevidí) dehonestujícím označením "práskači". Až vám budou vykrádat dům, nebo přepadnou vaši manželku, tak budete možná za někoho, kdo zavolá policii vděčný. Nebo jste sám bytový zloděj, nebo jiný kriminálník a tito lidé vám piijí krev? To bych pak chápal, že je na netu nazýváte práskači, abyste i co nejvíc ostatních slušných lidí odradil od oznamování trestných činů, kterými jsou svědky.

Něco jiného jsou samozřejmě nemocní lidé, co oznamují každé uprdnutí souseda, ale nemáte žádný důvod předpoládat, že tazatel je tento případ.

jajapaja*
hodnocení

slo o sex zneuzivani mladistve osoby...

loretta*

Proč? Protože se asi děje něco, co by se dít nemělo. Proč anonymně? Třeba ze strachu. Už jsem si zažila, že i nás někdo udal, anonymně samozřejmě, s tím, že kácíme strom bez povolení. Pravda, káceli jsme bez povolení, žádost o pokácení už byla podaná, ale vichřice přišla dřív než povolení. Strom byl ve špatném stavu a sesypal se nám na králíkárnu, takže spíše než kácení šlo o odklízení. Ale stalo se... Kdo nás udal, nám říct nechtěli, taky to muselo být telefonicky, byl to fofr. A mobily v té době byly ještě v plenkách. Ale zažila jsem i situaci, kdy kamarádka udala souseda, který týral manželku a děti. Bála se, že by mohl udělat něco jí nebo jejim dětem. To je složité...

ioio
hodnocení

0x

Policie číslo neřekla, ale dotyčný se seznámil se spisem.

hodnocení

0x

Neuváženě jste volali na policii z pevné linky nebo mobilu. Na anonymní udání se používají anonymní telefony. Proto ještě po městech sem-tam stojí budky s telefonními automaty.

To samé platí i pro elektronickou poštu. Na anonymní udání se používají počítače v internetových kavárnách, a čerstvě vytvořené emailové adresy. Takže při příštím nutkání si dejte pozor a popřemýšlejte důkladněji.

Někdy anonym pomůže. Někdy poškodí... Jak komu. Dvakrát měř, jednou řež... S chladnou hlavou.

Jo a odpověď na otázku objasnili moji předřečníci. Zřejmě všichni mají pravdu.

buss
hodnocení

0x

Lze nahlížet do spisu, máme poškozeného, obviněného ..., případné soudní řízení asi v takovém případě nebude tajné. Otázka, jak byl poškozený poučen. Když se to šetří, tak poškozený přece ví, kdo ho poškodil, že. Po rozsudku, až nabude právní moci to lze i zveřejnit. Ale, co když ten anonym neměl pravdu? Postup OČTŘ upravuje tr. řád.

jajapaja*
hodnocení

policie uvedla tel hned pri prvni navsteve! ze znamosti...o to mi jde

erikch*
Už jen to slovo anonym...trošku to zavani dobou nedávno minulou...nezlobte se na mne,ale dobře vám tak-a dotyční policisté to asi vnímali podobně... Pokud se někde děje cokoli co je proti zákonu,pořádku apod.zavolam bud statní či městskou policii sdělil čeho kde jsem(byl) svědkem a samozřejmé nemám problém s tím,ze jsem volal já Franta Okurka z Horní Dolní...pokud chci zaskodit (o ničem jiném jakýkoli anonym není)...tak musím počítat s tím,ze se to obrátí proti mně... Příště bud mlcim nebo se k tomu postavil čelem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]