Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuční příkaz

Od: pajinka* odpovědí: 2 změna:

Prosím poraďte.Z manželem máme podanou žádost o insolvenci ta je ve stadiu čekani rozhodnutí soudu.Žádost nabyla platnost 19.3.2014. Včera 16.4.2014 přišel poštou doporučený dopis EXEKUČNÍ PŘÍKAZ na prodej nemovitosti zastavení účtu,sražka ze mzdy.A to všechno že nějaka v uvozovkách Pojišťovna Kooperativa mě zažalovala že jím dlužím 671 Kč a já vubec nevím za co, nikdy jsem nedostala žadnou upominku.Po tomto rozhodnutí částka se navyšila na 9196 Kč.Chci se zeptat může exekutor mi posilat takové dopisy když jsme v insolvenčním řízení.Prosím poraďte vážim si každé rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

0x

Pokud máte insolvenčním řízením na mysli osobní bankrot,tak exekuční příkaz je neplatný a vraťte jej.Pokd se jedná o insolvenci z podnikání,pak musíte rozlišovat dluhy z této činnosti a dluhy osobní. V takovém případě je exekuční příkaz platný. Každopádně začněte s exekutorem osobně jednat.Je tam lhůta pro shovívavost 15 dnů.

sebod*

jmhad. Nemáte pravdu. Exekuční příkaz není neplatný. Některé úkony jsou pouze v této fázi neproveditelné. Jaký v tom je rozdíl? Kdyby byl neplatný, tak by nikdy už neplatil. On je však neproveditelný - v případě, že by oddlužení nebylo povoleno, tak v tom okamžiku je tento ex. příkaz proveditelný.

Tazatel. Vy teď nemusíte jednat s žádným exekutorem. Jestliže je Váš Návrh sepsán kvalitně, tak nic nebrání tomu, aby Vám soud povolil oddlužení. V té době běží zákonná lhůta na to, aby se věřitelé přihlásili se svými pohledávkami u příslušného soudu. I tento exekutor. Proti dluhu jako takovému se už můžete bránit jen velice těžko. To šlo v době, kdy o dluhu rozhodoval soud.

doplněno 17.04.14 22:43:

pajinka. Dejte mi do vnitřní pošty jednací číslo, které máte v insol. rejstříku. Kouknu na to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]