Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se jen zeptal, jsem na vozíku již 2,5roku beru plný invalidni duchod.Mám nárok na auto popřípadě na dotaci nějakou.? děkuji
Maximální výše příspěvku na jednu zvláštní pomůcku činí 350.000,- Kč, na pořízení motorového vozidla je to 200.000,- Kč.
Součet vyplacených příspěvků nesmí v 5 letech (60 kalendářních měsících po sobě jdoucích) přesáhnout částku 800.000,- Kč.
To, že jste na vozíku, neznamená, že se pravidelně někam dopravujete-pozor na to. Vypíšete žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku (motorové vozidlo) portal.mpsv.cz/... na těchto stránkách se dočtete vše potřebné, žádost podáte a budete čekat, u obvodního lékaře musí být veškerá zdravotní dokumentace-vyžádají si jí na posudek, navštíví vás soc. pracovník doma. Pevné nervy!
Nejlépe by Vám odpověděli na sociálce. Zavolejte si tam a hned budete chytřejší.
Nedávno jsem slyšela, že příspěvek na auto prý dostane člověk tehdy, pokud mu chybí minimálně jedna noha a to až nad kolenem. Není to fáma někde z fronty na maso, řekli mi to přímo na sociálce v Hradci Králové.
Jinak, pokud člověk příspěvek na auto získá a auto je mu následně odcizeno, sociálka vymáhá navrácení toho příspěvku, takže to není občas nic veselého. Jaga.
Známá dostala 100 000,-na ,,ležáka,,dítě v rodině,ale musela si koupit úplnou ,,funglovku,,.je to ale už taky několik let zpátky a pořád se tyhle věci mění.Na sociálce by vám měli poradit a vše k dotaci vysvětlit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.