Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotace na auto?

Od: pavel51 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, rád bych se jen zeptal, jsem na vozíku již 2,5roku beru plný invalidni duchod.Mám nárok na auto popřípadě na dotaci nějakou.? děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ad*
hodnocení

2x

Známý dostal dotaci na auto 60 000 Kč, a to ani není moc postižený. Chodí, pracuje... Ale bylo to tak před 15 lety :-D

roman666
hodnocení

a muuj známej dostal auto před týdnem a je na voziku asi 3roky..ale nevim kolik dostal penež to neříkal,spíš nechtel říci.

lidus*
hodnocení

1x

Maximální výše příspěvku na jednu zvláštní pomůcku činí 350.000,- Kč, na pořízení motorového vozidla je to 200.000,- Kč.

Součet vyplacených příspěvků nesmí v 5 letech (60 kalendářních měsících po sobě jdoucích) přesáhnout částku 800.000,- Kč.

To, že jste na vozíku, neznamená, že se pravidelně někam dopravujete-pozor na to. Vypíšete žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku (motorové vozidlo) portal.mpsv.cz/... na těchto stránkách se dočtete vše potřebné, žádost podáte a budete čekat, u obvodního lékaře musí být veškerá zdravotní dokumentace-vyžádají si jí na posudek, navštíví vás soc. pracovník doma. Pevné nervy!

hodnocení

0x

Nejlépe by Vám odpověděli na sociálce. Zavolejte si tam a hned budete chytřejší.

Nedávno jsem slyšela, že příspěvek na auto prý dostane člověk tehdy, pokud mu chybí minimálně jedna noha a to až nad kolenem. Není to fáma někde z fronty na maso, řekli mi to přímo na sociálce v Hradci Králové.

Jinak, pokud člověk příspěvek na auto získá a auto je mu následně odcizeno, sociálka vymáhá navrácení toho příspěvku, takže to není občas nic veselého. Jaga.

hodnocení

0x

Známá dostala 100 000,-na ,,ležáka,,dítě v rodině,ale musela si koupit úplnou ,,funglovku,,.je to ale už taky několik let zpátky a pořád se tyhle věci mění.Na sociálce by vám měli poradit a vše k dotaci vysvětlit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]