Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetkové vztahy

Od: evi* odpovědí: 3 změna:
máme vlastní dům, je napsán ale na manžela a on mě vyhodil. Stále tam mám trvalé bydliště, nejsme rozvedení a dům měl hodnotu i se zahradou 1600000,- , nyní má hodnotu asi 5000000,-. Platila jsem stavební spoření, dala do baráku odstupné z mojí bývlé práce a ještě jsme prodali byt . Vše šlo do baráku na zvelebení. Mám nárok na nějaký majetek? Díky za odpověď
dům není ve společném vlastnictví, dostali jsme ho od jeho tety za hodnotu odhadu 1 600 000 a teĎ má hodnotu 5 000 000Kč.Mohu dostat aspoň to co jsem tam vložila já, nebo rozdíl z toho co jsme vylepšili společně?
výtka
Upozornění od sys clayman 30. 04. 2009 15:32:48

proč jednu otázku zadáváte vícekrát? co si myslíte, že tím získáte?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petulak*
hodnocení

0x

určitě máte nárok když se rozvedete tak se při rozvodu dá baráček ohodnotit znovu a tak máte nárok na polovinu z rozdílu původní ceny neboť je to majetek který jste zhodnotili společně tak je to i s ostatními věcmi důležitá věc nesmíte mít předmanželskou smlouvu která vás uvádí v neprospěch tak se nedejte a bojujte

Petulak má pravdu. Když teta barák darovala, v té darovací smlouvě byla i zmínka o hodnotě, ne? No a o ten rozdíl s dnešním odhadem se dělíte *bum*Nedejte se!

dusatka*
hodnocení

0x

Já tam vidím rozpor v tom, že píšete, že dům jste DOSTALI, a přitom JE PSÁN NA MANŽELA. Myslím, že o tom sama nemáte dost přehled, proto doporučuji vzít všechny možné papíry, které v této věci máte k dispozici a navštívit advokáta. Jak to tak vypadá, stejně se bez něj neobejdete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]