Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba dph při nákupu na ebayi v EU

Od: robo* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

chtěl bych se zeptat jak je to s dph a clem při nákupu na ebayi DE a UK.

Při jaké částce platím dph popřípadě clo? Někde jsem četl že dph a clo v rámci EU neplatím, ale je to dost stará informace. Předem děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, při koupi v rámci EU po vás celníci nebudou nic chtít.

robo*
hodnocení

Díky za bleskovou odpověď. Chtěl bych tomu věřit protože jsem si teď vydražil docela draze věc v ebay.de. Bohužel můj známej měl jinou zkušenost s nákupem na ebay.com od Italského prodávajícího. Zaplatil českému celnímu úřadu za zboží cca 2400 Kč doclívku 600Kč. Jak je to tedy možné? Je asi blbost že by se celníci spletli kvůli tomu že to bylo vydražený na Americkém ebayi. Moc prosím za vyjasnění.

To záleží na tom, odkud bude zboží odesláno. I na německém eBay inzerují Číňané. Mrkněte se do záhlaví aukce, je tam uvedena lokace předmětu (vedle poštovného a dalších informací). Pokud půjde zboží z EU, nebudete platit nic navíc.

meda45*
hodnocení

0x

Ještě bych upozornil, že prodejce na anglickém nebo německém ebay může být například z Číny a posílat odtamtuď. Čili pak se dph při určité výši platit bude. Lze tomu předejít například zaškrtnutím položky European Union v menu Item location.

robo*
hodnocení

moje zboží bude odesláno z Německa, ale zboží odeslané známého bylo odesláno z Itálie bylo sice prodáváno na ebay.com ale držilo se v eurech i to potvrzuje že zboží bylo odesláno z Itálie, přesto známej platil doclívku. Myslíte tedy že by se dala tato doclívka zpětně reklamovat?

Cena v eurech nepotvrzuje nic. Důležité je, odkud byl poslán balík.

robo*
hodnocení

Balík byl zaslán z Itálie.

robo*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]