Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat jak je to s dph a clem při nákupu na ebayi DE a UK.
Při jaké částce platím dph popřípadě clo? Někde jsem četl že dph a clo v rámci EU neplatím, ale je to dost stará informace. Předem děkuji za odpověď.
Díky za bleskovou odpověď. Chtěl bych tomu věřit protože jsem si teď vydražil docela draze věc v ebay.de. Bohužel můj známej měl jinou zkušenost s nákupem na ebay.com od Italského prodávajícího. Zaplatil českému celnímu úřadu za zboží cca 2400 Kč doclívku 600Kč. Jak je to tedy možné? Je asi blbost že by se celníci spletli kvůli tomu že to bylo vydražený na Americkém ebayi. Moc prosím za vyjasnění.
Ještě bych upozornil, že prodejce na anglickém nebo německém ebay může být například z Číny a posílat odtamtuď. Čili pak se dph při určité výši platit bude. Lze tomu předejít například zaškrtnutím položky European Union v menu Item location.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.