Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Predcasne splaceni a aktualizace registru

Od: congolik odpovědí: 6 změna:

Na konci brezna jsem predcasne splatil celou americkou hypoteku, kterou jsem platil mesicne cca 9000. Dnes jsem zadal o pujcku 300 tisic (za cca 5000 mesicne), ale byla mi zamitnuta. Je mozne, ze o tom, ze jsem americkou hypoteku doplatil, banky jeste nevi, protoze nedoslo k aktualizace nejakych registru?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Zapomeňte, že došlo k nějaké aktualizaci registru, to tam visí roky. Je třeba se postarat, požádejte o vyřazení, výmaz. Nebo nebankovní úvěr. Kdo vám půjčil prachy s tím ukončit slouvu o zpracování osobních dat.

congolik
hodnocení

Nechci vymazat nebo vyradit, naopak. Chci, aby to tam bylo videt, vzdyt je to pozitivni, ze jsem se zbavil uveru. A banky tohle samy aktualizuji, to mam zjisteno. Jde mi o to jak casto.

iz*

V tom případě zajděte do banky, od níž jste měl americkou hypotéku, a trvejte na okamžité aktualizaci informací v registru.

iz*
hodnocení

0x

Musíte si zjistit, v kterém registru "visíte". Sdělte jim, že si nepřejete, aby jakkoliv spravovali, upravovali, doplňovali či zveřejňovali Vaše osobní údaje a vyzvěte je k okamžité likvidaci veškerých osobních údajů. Vyžádejte si písemnou informaci o odstranění údajů z registru a o likvidaci os. údajů.

Navíc můžete pohrozit stížností na ÚOOÚ kvůli neoprávněnému (nebo jste jim snad dal vědomý poučený souhlas?) spravování a zveřejňování Vašich osobních údajů.

congolik
hodnocení

Asi si stejne jako s kolegou vyse nerozumime. Nechci nic mazat, z tohoto bankovniho registru snad ani o vymaz pozadat nejde. Jde mi ciste o to, jak rychle se zaktualizuje informace, ze jsem doplatil americkou hypoteku. Jestli je to hned, za tyden nebo za mesic.

iz*

Nějak se "míjíme". Právě jsem zareagovala na Váš příspěvek z 21.05. Musíte se o to postarat sám, zatlačit na banku (banka má dost času)...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]